Mag een urn mee in het vliegtuig?

Soms komt het voor dat u moet of wilt reizen met de as van een overledene. Bijvoorbeeld wanneer iemand in het buitenland is overleden, of juist zijn of haar as in het buitenland uitgestrooid wil hebben. Veel mensen vragen zich daarom af of het toegestaan is om een urn mee te nemen in het vliegtuig. Het simpele antwoord op die vraag is: ja, afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Ook zijn er een aantal andere zaken om rekening mee te houden wanneer u vliegt met een urn.
 

Voorwaarden voor een urn in het vliegtuig

U kunt bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen een urn meenemen in het vliegtuig. Wel kunnen de voorwaarden hiervoor per maatschappij verschillen. Controleer voor de zekerheid dus altijd bij uw luchtvaartmaatschappij of u aan alle voorwaarden voldoet. Over het algemeen kunt u uitgaan van de volgende voorwaarden:

  • De urn moet door een röntgenapparaat kunnen. Dit betekent dat deze gemaakt moet zijn van marmer, kunststof of hout.

  • De urn moet verzegeld of verlijmd zijn.

  • Wanneer u met de urn als handbagage reist, moet deze onder uw stoel of in de bagagevakken boven de stoelen passen.

  • U dient een kopie van de overlijdensverklaring of een crematorium certificaat te kunnen tonen bij de veiligheidscontrole.
     

Houd er ook rekening mee dat de urn zo moet worden ingepakt, dat voor andere passagiers niet zichtbaar is dat het om een urn gaat. Dit kan in een simpele plastic tas, maar u kunt hier ook een speciale urnentas voor aanschaffen.
 

Bronzen urn in het vliegtuig

Wanneer de as van de overledene in een bronzen urn zit, mag deze niet mee in uw handbagage. Brons kan namelijk niet door een röntgenapparaat. Voor de veiligheid van de andere passagiers moet echter al uw handbagage bekeken kunnen worden door de security. U kunt de urn in dit geval wel inchecken. Ook in deze situatie geldt dat de urn hermetisch afgesloten moet zijn om veilig vervoerd te kunnen worden. Bovendien is het ook in dit geval aan te raden om een overlijdensverklaring of een brief van het crematorium bij de hand te hebben. Overweeg ook om een Engelse vertaling van uw documenten mee te nemen.
 

Bronzen urnen bij Bronzen Beelden Winkel

U kunt bij Bronzen Beelden Winkel terecht voor prachtige urnen gemaakt van brons. Onze kunstenaars hebben verschillende soorten urnen ontworpen die een waardige laatste rustplaats voor uw dierbaren kunnen vormen. U heeft bijvoorbeeld de keuze voor een urn in een hartvorm, een urn met bloemen, of een abstracte urn die de cirkel des levens uitbeeldt. Onze bronzen urnen voegen echt iets toe aan uw interieur, waardoor u de overledene eenvoudig een eigen plekje in uw huiskamer geeft. Zo kunt u uw dierbaren elke dag, op uw eigen tempo blijven herdenken.

 

Bekijk onze categorieën om iemand te gedenken

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

thuis gedenken    tuin gedenksteen    Grafdecoratie om iemand te gedenken op de begraafplaats

ideeën asbestemming    alternatief voor grafsteen    huisdier gedenken

Bronzen grafletters    bronzen gedenkplaat, plaquette van brons voor op het graf

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel