Iemand gedenken? Bekijk gedenk idee opties voor een gedenkplek maken voor uw dierbare

Iemand gedenken op een bijzondere, unieke wijze kan bij Bronzen Beelden Winkel. Wij bieden diverse mogelijkheden aan om een gedenkplek te maken voor een dierbare, maar ook voor een geliefd huisdier.

Dit kan in uw huis, in uw eigen tuin of op de begraafplaats. U kunt een gedenkplek maken met optioneel de as van de overledene, maar ook met een alternatieve grafsteen. Onze oplossingen om iemand of een huisdier te gedenken zijn uniek, maar bovendien ook betaalbaar.
 

Bekijk onze categorieën om iemand te gedenken

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

thuis gedenken    tuin gedenksteen    Grafdecoratie om iemand te gedenken op de begraafplaats

ideeën asbestemming    alternatief voor grafsteen    huisdier gedenken

Bronzen grafletters    bronzen gedenkplaat, plaquette van brons voor op het graf    


Bekijk ook onze geschenken bij overlijden

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

troost cadeau overlijden dierbare    condoleren geschenk bij gedenken dierbare    herinnering bij overlijden dierbare
 

Gedenkplek om iemand te gedenken

U staat elke dag stil bij het verlies van een dierbare, iemand die u echt nabij was. Dat is niet altijd eenvoudig. Vaak helpt het naar een persoonlijke manier van gedenken te zoeken, een manier die echt bij u past. Een manier om dit toch tastbaar en dichtbij te doen is door het inrichten van een gedenkplek, precies zoals u dat wilt.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een plek in of rondom het huis in te richten om stil te staan bij het verlies van een familielid, partner, kind, vriend of vriendin. Dat kan met een bronzen beeld dat doet denken aan degene die u moet missen.

Ook voor op de begraafplaats zijn er diverse mogelijkheden als een standaard grafsteen u niet aanspreekt. Hieronder worden alle mogelijkheden besproken om een persoonlijke gedenkplek voor iemand te creëren. 
 

Gedenkidee voor thuis

gedenken asbeeldje, gedenkbeeldjesHoe richt u nu thuis een gedenkplek in die zowel bij u als de overledene past? Stel, u bent op zoek naar een gedenkidee voor thuis. Bepaal dan eerst waar u de gedenkplek wilt maken. U kunt ervoor kiezen een plaats te maken in de woonkamer, of als u meer privacy wilt, in de slaapkamer. Elk gedenkidee en elke gedenkplek ziet er anders uit. Voor sommige mensen volstaat een foto met een kaarsje in de vensterbank, anderen maken meer plaats door middel van het inrichten van een klein altaartje.

Op een dergelijke plek kunt u alles wat doet denken aan uw dierbare neerleggen, zoals kleine gebruiksvoorwerpen, foto’s en bloemen. De meeste mensen branden er een of meerdere kaarsjes. Daarnaast kunt u gebruik maken van kunstvoorwerpen, zoals een schilderij of een beeldje. Ook als u een subtiele gedenkplek wilt maken is een bronzen beeldje een goede keuze. Alleen u weet dan dat het beeld staat voor het verlies van uw naaste.

Bekijk alle mogelijkheden voor binnen gedenken
 

Gedenk idee voor in uw tuin

gedenkmonument eigen tuinEen gedenkplek maken in de tuin kan met een tuinbeeld. Bij een gedenkplek inrichten voor uw dierbare in de tuin is het belangrijk om te denken hoe prominent het gedenkplekje aanwezig moet zijn. In huis kunt u een gedenkplek makkelijk weer wijzigen, in de tuin gaat dat vaak wat moeilijker omdat een tuinbeeld vaak wordt vastgezet en niet zo makkelijk te verplaatsen is.

Daarom is het belangrijk om u zich af te vragen of u de herinnering aan uw dierbare direct wilt kunnen zien in uw tuin, of dat het wat minder prominent aanwezig moet zijn, zodat u bewust kunt gedenken wanneer u er aan toe bent.

U kunt een tuinbeeld als gedenkbeeld hebben in uw tuin, maar ook als asbestemming voor uw dierbare. U kunt de asbus of urn verwerken in de sokkel van een tuinbeeld. Zo heeft uw dierbare altijd dichtbij u.

Bekijk alle mogelijkheden voor in uw tuin gedenken
 

Mogelijkheden van iemand gedenken op de begraafplaats

Op de begraafplaats zijn er ook tal van mogelijkheden om iemand te gedenken. Hierbij gaat het om of er al een grafsteen staat voor uw dierbare, of dat er nog een grafsteen moet worden geplaatst op het graf van uw dierbare. Een grafsteen kan bedoeld zijn voor een regulier graf, een algemeen graf of urngraf.

Wanneer er al een grafsteen staat, maar u wilt deze toch persoonlijker maken, dan kan dit middels grafdecoratie en grafaccessoires zoals een bronzen musje of graflantaarn bevestigen op de grafsteen.

iemand gedenken begraafplaats

Mocht er nog een grafsteen moeten worden geplaatst op het graf maar u wilt geen sombere, zware zwarte steen of u vindt een traditionele grafsteen te duur, dan zijn er diverse alternatieven die van een naar graf, een mooie gedenkplek maken die betaalbaar is.

Over betaalbaar gesproken, wij bieden ook bronzen letters aan voor grafstenen. Deze letters kunnen worden gebruikt voor op een zwerfkei om hier een grafsteen zwerkei van te maken of wanneer er een 2e tekst op een grafsteen moet komen, bijvoorbeeld als vader al op de grafsteen staat en moeder nu bijgeplaatst moet worden.

Bekijk alle mogelijkheden van grafdecoratie, grafaccessoires, grafsteen letters en alternatieven voor grafstenen

 

Blog artikelen en veel gestelde vragen omtrent gedenken

 

Wat te doen met as?

Weet u nog niet wat u moet met de as van een overleden dierbare? Heeft u nog keuze kunnen maken voor de asbestemming? Bekijk dan eens onze ideeën voor asbestemming. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Bekijk alle mogelijkheden van wat te doen met as
 

Ook voor een huisdier gedenken zijn er unieke mogelijkheden

overleden kat gedenkenU kunt zeer gehecht raken aan een huisdier zoals een hond, kat, konijn of ander huisdier en deze kan voor altijd een plekje in uw hart hebben veroverd. Ook voor huisdieren hebben wij mogelijkheden om deze binnen of buiten te gedenken om een blijvende herinnering kat of blijvende herinning hond te creëren bijvoorbeeld.

U kunt binnen in huis een gedenkbeeldje zetten, een gedenkbeeld in uw tuin zetten of een dierengrafsteen op een dieren begraafplaats op het graf uw dierbare huisdier laten plaatsen.

Ook voor paarden, die als een huisdier worden beschouwd, hebben wij gedenk mogelijkheden om een blijvende herinnering paard te creëren.

Bekijk alle mogelijkheden van huisdieren gedenken
 

Een gedenk cadeau geven aan iemand die een dierbare verloren is

Wilt u iemand steunen die een dierbare heeft verloren dan zijn hiervoor ook passende mogelijkheden. Bent u uitgenodigd voor een condoleance of wilt u graag iemand condoleren en u wilt iets betekenisvol schenken, dan is een beeldje als condoleance cadeau een passend geschenk.

troost cadeau, condoleance cadeau

Wilt u geen condoleance cadeau geven maar wel uw steunbetuiging laten weten dan is een beeldje als troost cadeau een goed idee. U kunt dan iemand laten weten dat u in gedachten bij hem of haar bent en dat hij of zij op u kan rekenen in deze moeilijke tijd.

Is een dierbare al enige tijd overleden maar wilt u zijn of haar herinnering in leve houden, dan is een herinnering cadeau overlijden een mooi geschenk. Stel dat uw moeder is overleden en u wilt uw vader een hart onder de riem steken, dan is een beeldje dat doet denken dan uw moeder een bijzondere manier om dit bewerkstelligen.

Bekijk alle mogelijkheden van een condoleance cadeau, een troost cadeau en herinnering overlijden cadeau
 

Wij helpen u met manieren om iemand te gedenken

Bronzenbeeldenwinkel biedt een ruim assortiment gedenkbeelden en bronzen beeldjes aan dat het gedenken kan ondersteunen, zowel voor binnen als voor buiten. Om uzelf een hart onder de riem te steken, of om te geven aan iemand die net een geliefde of naaste is verloren.

Heeft u vragen over een van onze gedenkproducten of -ideeën? Neem gerust contact met ons op.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel