Wat is het meest populaire dier?

Wat is het meest populaire dier ter wereld? Welk dier op aarde kan worden bestempeld als ‘het meest populair’? Dat is best een uitdaging. Het is namelijk lastig om er eentje uit te kiezen, omdat voorkeur voor een dier sterk samen hangt met culturele achtergrond, de plek waar iemand woont en persoonlijke voorkeuren. Wel is het mogelijk om binnen verschillende groepen van dieren in het dierenrijk algemene favorieten aan te wijzen. Kies uw favoriete dier aan de hand van hun betekenis.


Favorieten in het wild

Als we bijvoorbeeld kijken naar de groep van dieren die leven in het wild, is er één dier waar veel mensen dol op zijn. De olifant. Door zijn formaat wekt de olifant veel ontzag bij mensen. Het is dan ook het grootste dier dat op het land leeft. Een ander dier dat populair is binnen deze groep is de tijger, de grootste katachtige op aarde. Dit prachtige dier staat symbool voor kracht en mysterie.


Favoriete dieren in huis

Binnen de groep van huisdieren zijn er ook duidelijke favorieten aan te wijzen. De hond staat hier met stip op 1, snel gevolgd door de kat. En waarom zijn we massaal fan van deze dieren? Dat komt vooral doordat honden en katten onvoorwaardelijke liefde geven en enorm aaibaar zijn. Door een huisdier te aaien komt er zowel bij het dier als bij de mens endorfine vrij, een stofje dat zorgt voor een tevreden en gelukkig gevoel. Aai uw hond of kat dus wat extra op een sombere dag!


De invloed van sociale media op de populariteit van dieren

Een opvallend verschijnsel dat de laatste jaren veel invloed heeft op de populariteit van sommige diersoorten is de opkomst van sociale media. Op kanalen zoals Instagram en Facebook delen mensen naar hartenlust schattige filmpjes van bijdehante apen, koala's, lama's of zelfs het populaire mythische dier: de eenhoorn. Het delen van deze media kan een diersoort enorm in populariteit doen stijgen. Bovendien kan deze populariteit weer helpen bij het beschermen van diersoorten die het moeilijk hebben.


Vereeuwig uw lievelingsdier

Wilt u uw lievelingsdier vereeuwigen? Denk dan eens aan een bronzen beeld. Of het nu gaat om uw overleden hond of kat of uw liefde voor olifanten, wij kunnen uw favoriete dier een mooi plekje geven in uw huis of tuin door er een bronzen beeld van te maken.

Wij hebben bronzen beelden van verschillende diersoorten in ons assortiment. En als uw favoriete dier of beeld er niet bij staat, dan kunnen wij ook kunst in opdracht voor u laten maken, omdat wij samenwerken met diverse kunstenaars. Zo realiseren wij uw persoonlijke wens voor een uniek bronzen beeld.


Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

     Dieren beelden brons  

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel