Hoe schrijf ik een goede afscheidsspeech voor een collega of vriend?

Een pakkende afscheidsspeech collega, vriend of werknemer schrijven. Een afscheidsfeest naar aanleiding van een vertrekkende vriend of collega is niet compleet zonder een afscheidscadeau, afscheidscadeau collega en een steengoede afscheidsspeech. De één wordt al zenuwachtig van het idee, terwijl een volgende niet kan wachten om te beginnen met het uitspreken van de afscheid zinnen. Echt iedereen kan speechen, al gaat het de één wat makkelijker af als de ander. Met de onderstaande tips helpen we je op weg om een onvergetelijke afscheid speech te schrijven.

Bekijk onze afscheidscadeau's

Afscheidsgeschenken


Een goede afscheidsspeech is direct boeiend voor uw collega

Een goede afscheidsspeech schrijvenEen goede afscheidsspeech is voor uw collega leuk om naar te luisteren van begin tot eind. Het duurt niet langer dan 10 minuten en bestaat uit humor en misschien een traan. Al vanaf de eerste zin is het dus belangrijk om te boeien. Beginnen met een grap is vaak een goed idee.

Start bijvoorbeeld met de opmerking: “Excuses vast aan iedereen, ik ben niet zo’n goede speecher. Net als dat Jan niet zo goed is in het achteruit parkeren van zijn auto. Dat brengt mij bij het volgende (..)” Ook het einde is belangrijk.

Een goede speech eindigt meestal met een persoonlijk woordje gericht naar de vertrekkende collega of vriend.
 

Blijf dicht bij uzelf tijdens uw toespraak

Het is belangrijk om zo dicht mogelijk bij uzelf te blijven tijdens uw toespraak. Maak een speech vanuit eigen ervaringen met de persoon. Dat laat het vertellen niet alleen spontaner overkomen, maar het maakt het ook een stuk gemakkelijker. Neem er de tijd voor om herinneringen binnen te laten komen. Moet u zelf al lachen bij de gedachte aan een bepaalde herinnering? Gebruik deze dan om te verwerken in de speech.
 

Valkuilen bij het schrijven van een goede afscheidsspeech

Maak het niet té persoonlijk. Eén op één hebben jullie misschien aan één woord genoeg om weer een ervaring of grap te herinneren, maar dat geldt natuurlijk niet voor het publiek. Zij kunnen vertwijfeld elkaar aankijken, waarbij de plank volledig misgeslagen kan worden. Schrijf dus met de insteek dat niemand bij die ene ervaring of gemaakte grap aanwezig was. Probeer het zo beeldend mogelijk op te schrijven, zodat de genodigden het ook echt in gedachten kunnen ervaren. Probeer ook niet zoveel mogelijk grappen in één afscheidsspeech te verzamelen. Dat maakt het rommelig, waardoor de aandacht van de mensen snel weg is.
 

Lees de collega afscheid speech een paar keer hardop voor

Schrijf eerst woord voor woord op wat u wilt zeggen. Lees het een paar keer hardop voor, desnoods voor de spiegel. Zo onthoudt u niet alleen beter wat u wilt zeggen, maar ontdekt u ook gelijk of zinnen wel lekker lopen en overgangen vloeiend zijn. Is het moment daar? Dan werkt het vaak een stuk fijner om een lijstje te hebben met punten die u benoemen wilt i.p.v. de hele lap tekst. Op die manier wordt het een spontaner praatje en een geslaagde collega afscheidsspeech.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel