De langst gesloten huwelijken ter wereld

Iedere dag trouwen er in Nederland honderden mensen en worden er huwelijkscadeaus geschonken. Sommige van die huwelijken lopen stuk en eindigen in een echtscheiding. De meesten houden echter stand tot één van het echtpaar sterft. In enkele uitzondelijke gevallen blijven mensen zodanig lang met elkaar getrouwd dat ze op een lijst komen te staan. Hier zie je dat de langst gehuwde echtparen soms wel meer dan 90 jaar getrouwd zijn!

Toch zie je dat er per land flinke verschillen zitten in de langst getrouwde paren. Dat heeft natuurlijk te maken met de cultuur van een land. In sommige landen is het sociaal meer geaccepteerd om op een jongere leeftijd te trouwen. In andere landen is het juist gebruikelijk om pas te trouwen als je rond de 30 jaar oud bent. Juist deze verschillen per land maken het interessant!


Oudste echtparen in Nederland

Het langst lopende huwelijk dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden is het huwelijk tussen Jakob Kuik (1899) en Grietje van der Sluis (1899). In 2000 vierden ze hun 82e huwelijksjaar, beide waren toen 101 jaar oud. Het echtpaar stapte in 1919 in De Wijk in het huwelijksbootje. In 1950 emigreerde het gezin naar Canada, waar Grietje origineel vandaan kwam. Het tweede stel met een huwelijk van 82 jaar is Arend Noordhuis (1916) en Aaltje Nijstad (1918) uit Ruinen. Dit koppel houdt het record voor langs gehuwde koppel sinds 2020. Hun huwelijk duurde enkele maanden langer dan dat van het bovenstaande koppel en is daarmee het langst gehuwde koppel dat in Nederland is geboren.


Oudste echtparen in België

Ook in België zijn er twee echtparen die hetzelfde aantal huwelijksjaren hebben gehaald. Hier is dat 79. Het eerste huwelijk was tussen Honoré Geerts en Andrée Juzot uit Sint-Joost-ten-Node. Zowel Honoré als Andrée werden dit jaar 101 jaren oud. Het tweede echtpaar vierde in 2009 hun 79 jarige huwelijk. Roger Gheysen (1909) en Camilla Van den Broecke (1910). Roger werd dit jaar 100 jaar en Camilla vierde haar 99e verjaardag. Het is onbekend waar ze precies zijn getrouwd. Wat wel zeker is, is dat dit echtpaar het lang heeft volgehouden en zich tot de één van de oudste echtparen van België mag tellen.  


Het oudste echtpaar van Wereld

Het oudste huwelijk dat ooit heeft plaatsgevonden is tussen Karam Chand en Kartari Chand. Het koppel uit Bradford, Engeland was welgeteld 90 jaar en 291 dagen getrouwd. Ze trouwden op 11 December 1925. Karam was hier 20 jaar oud en Kartari vierde in dat jaar haar 13e verjaardag. In het begin van de 20e eeuw was het vrij normaal om een meisje uit te huwen op jonge leeftijd aan een oudere man. Gelukkig is dit nu niet meer zo. Toch heeft het kunnen zorgen voor het langste huwelijk ter wereld!


Welk huwelijksjubileum ben je het langst getrouwd?

Mocht een echtpaar een 90 jarig huwelijksjublieum halen, dan heet dit een granieten huwelijksjubileum. Dit is het oudste huwelijksjubileum waar een benaming voor is gegeven. Bekijk hier alle huwelijksjaren benamingen.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel