Waar staat de Kus van Rodin? 

De kus van RodinDenk je aan Auguste Rodin, dan denk je waarschijnlijk direct aan de beelden de Denker en de Kus. Rodin creëerde het beeld de Kus in 1886. Hij werd hierbij geïnspireerd door Dantes driedelige gedicht De goddelijke komedie.

Het beeld is te zien in de beeldentuin van het Rodin museum in Parijs.  Deze plek is zeker de moeite waard indien uw van kunst houdt en geïnteresseerd bent in Rodin Beelden.
 

Bekijk onze beelden van Auguste Rodin waaronder

"De Kus"

Klik op de afbeelding om de beelden te bekijken

Rodin beelden brons
 

Wat stelt de Kus voor? 

Voor het beeld de Kus heeft Rodin zich laten inspireren door het liefdesverhaal van Paolo en Francesca, uit De goddelijke komedie van Dante. Het is een tragisch liefdesverhaal over een stel dat overspel pleegt en hierdoor gedoemd is om in het vagevuur te blijven. De liefde die Francesca en Paolo met elkaar bedreven heeft Rodin vastgelegd in klei.  

Het beeld is onderdeel van Porte de l’Enfer (de poort naar de Hel) die Rodin in 1880 in opdracht maakte. Dit project bleek een immens grote opdracht te zijn, die behoorlijk uit de hand liep. Uiteindelijk werden er meer dan 200 beelden door Rodin ontworpen, allemaal bestemd voor de Porte de l’Enfer.
 

Musée Rodin  

Na de dood van Rodin in 1917, kwam zijn nalatenschap terecht bij het Rodin museum in Parijs. Aanvankelijk was dit een hotel, maar de enige voorwaarde die Rodin had bij het doneren van zijn werk en nalatenschap, was dat het hotel een museum zou worden. Dit werd het Musée Rodin. Zijn beelden zijn daar nu nog steeds te bewonderen. Midden in Parijs vind je nu de romantische beeldentuin van het museum. Hier word je verwelkomd door De Denker, en loop je door prachtige paden van het ene beeld naar het andere. In de 18 zalen van het museum zelf zijn de marmeren beelden van Rodin te vinden, waaronder de Kus. Ook vind je er een gedeelte van zijn eigen kunstcollectie.
 

De Kus van Rodin in eigen tuin? 

De kus Rodin laten plaatsenDat is mogelijk! Wij hebben meerdere beelden van Rodin in ons assortiment. Uiteraard zijn dit beelden geïnspireerd op de originele werken van Auguste Rodin. Zo hebben wij de kus in verschillende formaten, ook kunt u het geheel door ons laten plaatsen in eigen tuin of publieke ruimte. Heeft u vragen neem gerust contact met ons op!

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel