De spirituele betekenis pauw | Pauw symbolische betekenis

spirituele betekenis pauwSpirituele betekenis pauw? De veren van een pauw bevatten een grote veelheid aan kleuren. De dieren betekenis dan ook voor schoonheid, maar ook voor zelfexpressie. De pauw laat trots zijn veren zien, en dit is iets waar wij als mensen van kunnen leren. Laat zien wat u in huis heeft en toon de wereld alle kleuren die u bezit. 

De pauw, een prachtig en majestueus dier dat met zijn kleuren en verentooi een koninklijke uitstraling heeft. De pauw symbolische betekenis is trots, vandaag ook het gezegde ‘zo trots als een pauw'. Maar wist u dat de spirituele betekenis van de pauw verder gaat dan alleen trots? Ontdek de betekenis achter de prachtige veren van de pauw en zijn spirituele betekenis, en vind een bronzen beeld in ons aanbod waar u deze boodschap mee uitdraagt.


Betekenis van een pauw in verschillende culturen

De spirituele betekenis van de pauw is verschillend in de diverse culturen over de hele wereld. In de tijd van de Grieken en Romeinen werd de pauw gezien als symbool van alziende ogen en mysterie. In het boeddhisme is het dier een symbool van mededogen en onsterfelijkheid en in het hindoeïsme werd de pauw juist gezien als manifestatie van kennis en creativiteit. Tegenwoordig drukken we er onze trots mee uit, bijvoorbeeld met een van onze bronzen beeldjes van een pauw. Leuk voor uzelf, maar ook als cadeau!


Wat betekent het spreekwoord, zo trots als een pauw?

Het spreekwoord ''Zo trots als een pauw'' wordt gebruikt als iemand erg trots is. Mensen denken namelijk dat als een pauw al zijn veren laat zien de pauw erg trots is. Al is dit in werkelijkheid niet het geval, maar hier komt wel het spreekwoord vandaan.


Wat betekent het zien van een pauw?

Wanneer u een pauw ziet, kan dit verschillende betekenissen hebben. Ziet u er meerdere achter elkaar, dan wil het universum u iets duidelijk maken. Vaak betekent het zien van een pauw dat u niet bang moet zijn om trots te zijn op uzelf, of om uzelf te tonen. Een bronzen beeld van een pauw kan net dat extra steuntje in de rug zijn dat u dagelijks nodig heeft. Wees trots en toon uzelf, net als de pauw, in alle kleuren die u heeft. 

 Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

Pauwen beelden

Dieren beelden brons    Tuinbeeld vogel asbeeldjes vogels

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel