Eenhoorn betekenis spiritueel 

Wat is de eenhoorn betekenis spiritueel? De eenhoorn is een erg populair mythisch wezen, maar wat is de eigenlijk de betekenis dier van de eenhoorn? Tegenwoordig zijn vooral kinderen gek op het regenboogkleurige paard met de hoorn. Maar ook het volwassen leven is doordrenkt van uitdrukkingen waarin de eenhoorn voorkomt.

Van de unicorn-startup tot de unicorn op de datingmarkt, de betekenis van de eenhoorn is in deze tijd nogal uiteenlopend, maar er is vaak een relatie met zeldzaamheid, onbereikbaarheid en uitzonderlijkheid. Er zijn allerlei producten met eenhoorns te koop. Geen wonder dat ook onze bronzen beelden van een eenhoorn populair zijn. In onze webshop vindt u er verscheidene.


De betekenis van de eenhoorn in de geschiedenis

Was de eenhoorn altijd al zo populair? Ja, in de loop van de eeuwen heeft de eenhoorn allerlei symbolische betekenissen gehad. De belangrijkste was toch altijd wel dat het een onbereikbaar, ongrijpbaar magisch wezen was. Daar werden allerlei andere betekenissen aan gekoppeld, die van:

  • Zuiverheid
  • Onschuld

Zo zuiver zelfs, dat hij alleen gevangen kon worden door een maagd. Maar ook van:

  • Kracht
  • Moed 

De een hoorn komt veel voor in familiewapens of wapens van steden of gemeenten.

Andere betekenissen waar de eenhoorn voor staat zijn:

  • Genezing
  • Magie

Die laatste eigenschappen werden vooral toegekend aan de hoorn. In de zeventiende en achttiende eeuw werd er poeder van allerlei hoorns verkocht als poeder van de hoorn van de eenhoorn. Het zou een krachtig geneesmiddel zijn.


De eenhoorn en zijn betekenis in de kunst

Ook in de kunst en de literatuur komt de eenhoorn veelvuldig voor: van de Bijbel tot in Harry Potter. De betekenis van de eenhoorn is hier ook heel wisselend. Van spiritueel leidsman tot symbool van kracht.

De eenhoorn is dus door de eeuwen deels gelijk gebleven en deels kent elke tijd zijn eigen, nieuwe betekenissen toe aan het fabeldier. Tot in onze tijd, waar het roze of regenboogkleurige dier weer betekenissen krijgt die te maken hebben met zijn zeldzaamheid. U vindt uw eigen eenhoorn in onze webwinkel waar ook een eenhoorn betekenis spiritueel achter zit!

Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel