Zelf een grafsteen maken | Zelf graf maken

Zelf een grafsteen maken om iemand gedenkenEen graf ontwerpen en samenstellen met een grafsteen of grafmonument is een heel persoonlijke aangelegenheid. Vroeger was er slechts een beperkt aantal opties en was een (natuur)stenen grafsteen vaak de enige keuze. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk, met gebruik van andere natuurlijke materialen zoals brons, glas, in figuratieve of abstracte vorm.

Bronzenbeeldenwinkel biedt de mogelijkheid zelf een gedenksteen te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een zwerfkei met bronzen letters of door een bronzen beeld op sokkel te plaatsen als grafmonument. Omdat Bronzenbeeldenwinkel een ruim assortiment aan natuurlijke zwerfkeien en een zeer groot aanbod bronzen letters en bronzen beelden heeft, kunt u uw gedenksteen compleet personaliseren en vormgeven naar uw eigen wensen.

 

Waarom zelf een grafsteen maken?

Er zijn allerlei redenen waarom u zelf een gedenksteen zou willen maken. Vaak overheerst het gevoel dat het het laatste is wat u voor de overleden persoon kunt doen. Ook draagt het bij aan de rouwverwerking.  Als het gaat om een gedenksteen voor op een graf, kunt u de persoonlijkheid beter tot uitdrukking laten komen met een eigen ontwerp en uw laatste rustplaats onderscheiden van andere. 
Wellicht vindt u traditionele grafstenen of -monumenten niet passen bij uw voorkeur. Dan is zelf een gedenksteen maken een zeer goede keuze, ook hebben wij een alternatief voor grafsteen.  Let altijd wel even op met de gestelde eisen / maten van de begraafplaats.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook een gedenksteen maken voor andere locaties, omdat u bijvoorbeeld thuis iemand wilt gedenken. Of u maakt een gedenksteen om een goede bekende of openbare figuur te gedenken op een openbare plek. Zo kunt u een overleden erelid of goede collega eren op het terrein van uw vereniging of elders. Uiteraard is het mogelijk een tekstplaatje of plaquette aan te laten brengen op het gedenkmonument, met de naam van de persoon of gebeurtenis die u wilt gedenken. Dit doet u bijvoorbeeld door een mooie zwerfkei te bestellen met bronzen letters. Bronzenbeeldenwinkel kan zowel de zwerfkei als de grafsteen letters verzorgen, zodat u in één keer een hoogwaardige gedenksteen kunt maken, wij hebben alle benodigdheden voor u die u gemakkelijk kunt bestellen.

 

Oriënteren en starten met een grafsteen zelf ontwerpen

Het assortiment van Bronzenbeeldenwinkel.nl biedt een mooi startpunt voor oriëntatie als u overweegt zelf een gedenksteen te maken. Naast de zwerfkeien en grafsteenletters kunt u ook eens kijken naar onze abstracte en figuratieve beelden, zoals de bronzen beelden met het thema ‘Liefde’ of ‘Gezin’. Ook een abstract beeld zoals ‘Het Levenspad’ of ‘Oneindigheid’ vormt een prachtig gedenkmonument in combinatie met een bijpassende sokkel en een tekstplaatje. Daarnaast kunt u een sculptuur in opdracht laten maken, of kiezen voor een bronzen beeld in gelimiteerde oplage. Op die manier weet u zeker dat u over een uniek beeld en een uniek gedenkmonument beschikt. 

Daarnaast zijn al ons beelden goed te combineren met natuurlijke materialen, denk hierbij aan basalt of graniet. Let wel op dat u 

 

Grafsteen zelf plaatsen

Indien u zelf handig bent kunt u de bij ons gekochte grafstenen en grafsteen materialen zelf plaatsen. Wij stellen onze grafstenen met de grootste zorg samen en deze zijn te tillen met 2 personen. Wel dient u bij de desbetreffende gemeente een vergunning aanvragen voor het zelf plaatsen van de grafsteen. U zou de afmetingen van het monument moeten doorgeven, er wordt dan nog even gekeken of het monument aan de eisen voldoet. Bij onze grafletters wordt ook standaard een tekening meegeleverd zodat u weet waar u de gaatjes dient te boren.  Uiteraard zouden wij een bij ons gekocht monument ook kunnen plaatsen, neem hiervoor contact op.

Heeft u vragen of wensen? Neem gerust contact met ons op!

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel