Wat kost de crematie van een hond?

De hond wordt ook wel de beste vriend van de mens genoemd, en wanneer deze overlijdt is het net alsof er een familielid overleden is. Naast het verdriet van het verlies, moeten er ook praktische beslissingen genomen worden. Een van die beslissingen is de crematie of begraving van je trouwe viervoeter. Maar wat kost de crematie van een hond nu eigenlijk en hoe kunt u uw huisdier gedenken? In dit artikel gaan we dieper in op de kosten die gepaard gaan met het cremeren van een hond en wat dit proces precies inhoudt.

 

Individuele crematie hond

Bij individuele crematie wordt uw hond apart gecremeerd en krijgt u de volledige as van de hond terug. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor voor het bepalen van de kosten is het gewicht van de hond. Uiteraard geldt dat hoe zwaarder en groter de hond is, hoe hoger de kosten van de crematie zijn. Ook de regio waarin u woont bepaalt mede de kosten van individuele crematie. Gemiddeld liggen de kosten voor individuele crematie van een hond tussen de €100 en €300. Als u voor individuele crematie kiest weet u in ieder geval zeker dat uw hond een waardig afscheid krijgt. 

 

Collectieve crematie honden

De goedkopere variant is collectieve crematie. Hierbij wordt uw hond samen met andere dieren (niet persé honden) gecremeerd. De as wordt dan niet individueel teruggegeven, omdat deze vermengd is met die van andere dieren. Dit is een meer kosteneffectieve optie, en wordt vaak gekozen door mensen die niet per se een aandenken aan hun trouwe viervoeter willen hebben. De prijzen voor een collectieve crematie van een hond variëren van €50 tot €150. Ook hier zijn de kosten afhankelijk van de grootte en het gewicht van de hond en waar het beestje precies gecremeerd wordt.

 

Het verwerken van de as van uw hond

Het verwerken van de as van uw hond kan gedaan worden op verschillende manieren. Net als bij mensen zijn er verschillende mogelijkheden om de as van uw hond te verwerken. Veel mensen kiezen voor een urn hond om de as van hun hond in te plaatsen. Ook wordt er vaak gekozen om een gedenkplaats te maken met een bronzen beeld van hun hond. Zodat deze altijd een beetje onderdeel blijft van het gezin. Wij maken prachtige bronzen beelden van uw trouwe viervoeter voor u op maat. Zo kunt u zelf een prachtige gedenkplaats bij u thuis inrichten om uw geliefde hond te herdenken. 

 

Conclusie crematie hond

Het cremeren van een hond brengt altijd kosten met zich mee, maar het biedt ook de gelegenheid om op een mooie, respectvolle manier afscheid te nemen van uw trouwe metgezel. Het is belangrijk om verschillende opties te overwegen. Wilt u graag een gedenkteken hebben van uw hond? Dan is het verstandig om voor een individuele crematie te kiezen. Bent u niet van plan om de as van uw hond te verwerken in een gedenkteken? Dan is de goedkoopste optie om te kiezen voor collectieve crematie.

 

Bekijk onze categorieën bij cremeren van hond

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

   kleine hondenbeeldjes    honden beelden    honden beeld op maat laten maken

 Urn hond asbeeldjes    gedenksteen hond als herinnering
 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel