Waar moet u op letten bij de aanschaf van een fontein/waterornament?

Wilt u een bronzen waterornament kopen voor uw tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webwinkel vindt u een uitgebreid assortiment waterornamenten voor iedere tuin. Heeft u een strakke, moderne tuin? Dan raden wij u één van onze stijlvolle bronzen spuitfiguren aan. Voor klassieke tuinen is een romantische fontein ook prachtig. Welk beeld u ook kiest: het is belangrijk om te weten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een waterornament. De aankoop van het beeld alleen is namelijk in de meeste gevallen niet voldoende. Hieronder leest u waar u op moet letten bij de aankoop van een fontein of waterornament. Zo zorgen we er samen voor dat er niets vergeten word, en u volop kunt genieten van uw bijzondere aankoop.
 

Vermijd té kleine waterreservoirs

Om uw waterornament te laten werken, heeft u een watervoorraad nodig om het ornament op aan te sluiten. Wilt u het beeld in of rondom de vijver in uw tuin plaatsen? Dan kunt u simpelweg het water uit de vijver gebruiken als voorraad. Zo niet, dan zult u op zoek moeten naar een waterreservoir. Deze reservoirs kunt u vullen met water en vervolgens begraven onder (of vlakbij) het ornament, zodat de waterbak onzichtbaar is. Waterreservoirs zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en het is belangrijk om de juiste maat te kiezen. De grootte van het reservoir is afhankelijk van de hoeveelheid water die het beeld verbruikt. Kleine spuitgaatjes zullen minder watervoorraad nodig hebben dan een volledige fontein. Wanneer het aankomt op waterreservoirs, is te groot altijd beter dan te klein. Koopt u bij ons een bronzen waterornament? Dan kunt u daar gemakkelijk een waterreservoir bijbestellen. Zo weet u zeker dat het reservoir goed past bij het ornament van uw keuze.
 

Koop een goede pomp bij het waterornament

Naast een waterreservoir heeft uw waterornament ook een goede pomp nodig. Deze pomp wordt gebruikt om het water vanuit de watervoorraad naar het ornament te stuwen. Het is belangrijk om u te realiseren dat deze pomp veel zwaar werk verzet. Het waterreservoir bevindt zich immers onder het ornament, waardoor de pomp het water naar boven zal moeten pompen. Veel goedkope pompen zullen niet krachtig genoeg zijn om het water continue rond te blijven stuwen. Wij raden u daarom aan om te investeren in een goede pomp. Wanneer u bij ons een waterornament besteld, kunt u gemakkelijk een pomp bijbestellen. Onze pompen zijn van hoge kwaliteit en uitvoerig getest.
 

Haal een onderhoudsset voor brons in huis

Doordat waterornamenten dag in, dag uit buiten staan, zullen ze op den duur worden aangetast door het weer. Op onze bronzen beelden kan bijvoorbeeld een groene aanslag verschijnen door de blootstelling aan wisselende temperaturen. Gelukkig kunt u deze laag gemakkelijk wegpoetsen met de juiste schoonmaakmiddelen. Wij raden u aan om altijd een onderhoudskit in huis te hebben: voor het geval dat. Heeft u nog geen onderhoudsset voor bronzen beelden? Dan kunt u deze bestellen in onze webwinkel.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel