Standaard urn crematorium

Als nabestaande kunt u een maand na de crematie de as van een overledene ophalen bij het crematorium. Dit is vastgelegd volgens de wet, onder andere om nabestaanden genoeg tijd te geven om te besluiten wat er met de as zal gebeuren. U krijgt automatisch bericht van het uitvaartcentrum wanneer u de as kunt komen ophalen. Een crematorium zal de as in een standaard urn plaatsen: een zogenoemde asbus of askoker. Vervolgens kunt u zelf – in overleg met de andere nabestaanden – besluiten wat er met de as zal gebeuren. De urn kan bijvoorbeeld naar een begraafplaats, u kunt de as uitstrooien, of u kunt zelf een mooie herdenkingsplek inrichten in of bij uw huis.
 

Hoe ziet een asbus eruit? Of askoker van het crematorium

Een asbus of askoker is een simpele, sobere urn die standaard wordt gebruikt door crematoria, gemaakt van metaal of kunststof. Hij heeft een vaak afmeting van ongeveer 24 bij 9 cm, dit kan wel per crematoria verschillend zijn. Op deze urn staat vaak het crematienummer, de naam van de overledene, de datum van de crematie en de naam van het crematorium. Ook wordt het crematiesteentje in de askoker geplaatst. Dit is een vuurvast steentje dat tijdens de crematie op de kist ligt. Het unieke nummer dat op het crematiesteentje staat, wordt gebruikt om de overledene na de crematie te identificeren.
 

Bronzen urn bestellen

Een standaard asbus is geen mooie urn om de as van uw overledene in te bewaren. Veel mensen kiezen er daarom voor om een sierurn aan te schaffen. Hiervoor kunt u terecht bij Bronzen Beelden Winkel. Wij hebben een breed assortiment aan prachtige bronzen urnen, die een waardige laatste rustplaats voor uw dierbaren kunnen vormen. U hebt bij ons de keuze uit figuratieve urnen – bijvoorbeeld met hartjes, bloemen of bomen erop – of abstracte urnen. Onze bronzen urnen worden gemaakt door onze ervaren vakmensen, die elke urn met de hand afwerken. Het zijn daardoor echte kunstwerkjes, die prachtig zullen staan in uw interieur.
 

Standaard urn crematorium verwerken in asbeelden of gedenkstenen

U kunt er ook voor kiezen om de as van een overledene in een asbeeld of gedenksteen te laten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in uw achtertuin. U heeft de keuze uit verschillende bronzen beelden met een mooie symboliek, zoals ‘de bloem des levens’ of ‘de oneindige dans’. In de sokkel van het beeld is vervolgens ruimte om de as van een overledene te plaatsen. Onze medewerkers hebben hier ervaring mee en zullen er dus voor zorgen dat dit op een zorgvuldige, waardige manier gebeurt. Wanneer u dat wenst, kunnen onze medewerkers bij dit moment stilstaan om een plechtig herdenkingsmoment voor uw dierbare te creëren. U kunt het beeld bovendien zelf in uw tuin plaatsen, maar kunt dit ook aan ons uitbesteden.

Of u nu voor een mooie urn in de woonkamer kiest, liever voor een klein asbeeldje gaat, of een herdenkingsplek in de tuin wilt inrichten: bij Bronzen Beelden Winkel kunnen we in het hele proces bijstaan. We weten hoe belangrijk het is dat uw geliefden een mooi plekje in of rondom uw huis krijgen. Heeft u vragen over onze urnen, asbeelden of gedenkstenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 

Bekijk onze categorieën om iemand te gedenken

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

thuis gedenken    tuin gedenksteen    Grafdecoratie om iemand te gedenken op de begraafplaats

ideeën asbestemming    alternatief voor grafsteen    bronzen gedenkplaat, plaquette van brons voor op het graf

        

Bekijk ook onze geschenken bij overlijden

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

troost cadeau overlijden dierbare    condoleren geschenk bij gedenken dierbare    herinnering bij overlijden dierbare

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel