Hoe oud zijn de oudste Nederlander en Belg?

U zal het u vast wel eens af hebben gevraagd, wanneer u weer een jaartje ouder bent geworden: hoe oud zijn de oudste Nederlander en Belg eigenlijk? En op wiens naam staat het record van oudste Nederlander of Belg aller tijden? Wij vroegen het ons ook af, dus we zijn maar eens op onderzoek uitgegaan. Na het lezen van dit blog heeft u dus weer een leuk feitje om te vertellen tijdens uw volgende verjaardag! Bent u bovendien nog op zoek naar een goed verjaardagscadeau? Ook dan zit u bij Bronzen Beelden Winkel goed.

 

De oudste Nederlander en Belg ooit

In Nederland wordt sinds 1971 officieel bijgehouden wie de oudste inwoner van het land is. Daardoor weten we dat de oudste Nederlander tot nu toe een vrouw was: Henny van Andel-Schipper, geboren op 29 juni 1890 en overleden op 30 augustus 2005. Zij werd in totaal 115 jaar en 62 dagen oud. Van Andel-Schipper was zelfs een tijdje de oudste inwoner van heel Europa! De oudste man uit Nederland was Jan Pieter Bos: hij werd 111 jaar en 156 dagen oud.

Ook in België is het een vrouw die het record van oudste inwoner ooit op haar naam heeft staan. Joanna Catharina Deroover-Turcksin werd geboren op 3 juni 1890 en overleed op 6 december 2002. Ze werd daarmee 112 jaar en 186 dagen oud. De oudste Belgische man was Jan Machiel Reyskens, die in 1990 stierf op 111-jarige leeftijd.

 

De oudste inwoners van Nederland en België op dit moment

Wie op dit moment de oudste inwoner van Nederland is België is, is wat moeilijker te bepalen. Wel weten we zeker dat het ook hier weer om een vrouw gaat. Waarschijnlijk is het de 110-jarige Marina van der Es-Siewers, maar het kan ook een inwoner van Leiden zijn. Volgens de gemeente woonde er in 2022 namelijk een 111-jarige vrouw in Leiden. Van haar zijn echter niet genoeg gegevens bekend om officieel de titel van oudste Nederlander te bemachtigen. De huidige oudste inwoner van België blijft liever anoniem: wel weten we dat ze 109 jaar oud is en uit de provincie Henegouwen komt.  

 

Een verjaardagscadeau voor jong en oud

Of uw geliefden nu 50 of 150 worden: een mooi origineel verjaardagscadeautje misstaat nooit. Kies daarom voor een uniek, met de hand afgewerkt bronzen beeld uit onze webshop. U heeft bij Bronzen Beelden Winkel de keuze uit tientallen verschillende soorten beelden: zo kiest u voor elke ontvanger een geschikt beeld uit. Met een tekstbordje met inscriptie erbij maakt u het beeld extra persoonlijk, voor een verjaardagscadeau om nooit te vergeten.

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel