Wat kost een bronzen beeld?

Bent u op zoek naar een uniek bronzen kunstwerk voor binnen- of buitenshuis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webwinkel vindt u een groot assortiment bronzen beelden en tuinbeelden in veel verschillende vormen en maten. Bij het zien van ons ruime aanbod, zult u zich misschien afvragen hoe wij de prijs van onze bronzen beelden bepalen. Veel mensen denken namelijk nog altijd dat de maat van het bronzen beeld de belangrijkste factor is bij het bepalen van de prijs. Dit is echter lang niet altijd het geval. Hoewel de grootte van onze bronzen beelden wel degelijk invloed heeft op de uiteindelijke prijs, is het in de meeste gevallen niet de belangrijkste factor. Er zijn namelijk nog veel andere factoren die invloed hebben op het prijskaartje. Welke factoren dat zijn, leggen we u graag uit.

 

Is het bronzen beeld massief of hol van binnen?

De hoeveelheid brons die wordt gebruikt tijdens het maken van het beeld, heeft natuurlijk een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Bij een massief bronzen beeld is de binnenkant van het beeld volledig gevuld met brons. Hierdoor is het beeld zwaarder, steviger en duurder. Een hol beeld is leeg van binnen. U zult begrijpen dat bij het maken van een massief beeld, veel meer brons wordt gebruikt dan bij het gieten van een hol exemplaar. Bent u op zoek naar een goedkoop bronzen beeld? Dan kunt u voor een hol exemplaar kiezen. Het is dan wel belangrijk om u te realiseren dat deze beelden minder stevig zijn en eerder schade zullen oplopen dan een massief beeld.

 

De exclusiviteit van het bronzen beeld

Een andere factor die veel invloed heeft op de prijs van een bronzen beeld, is de exclusiviteit. Wanneer het beeld is gemaakt door een populaire kunstenaar, zal het beeld voor meer geld worden verkocht.  

Bent u op zoek naar een iets goedkoper alternatief?
Dan zijn bronzen beelden uit een gelimiteerde oplage misschien wel iets voor u. Een gelimiteerde oplage betekent dat er slechts een bepaald aantal van deze beelden worden gemaakt, waardoor ze schaars zijn, maar toch betaalbaar blijven. Ook deze beelden zijn vaak door een specifieke kunstenaar gemaakt en worden geleverd met certificaat. In onze webwinkel vindt u veel bronzen beelden die deel uitmaken van zo'n gelimiteerde oplage. Al deze beelden zijn uiteraard in het bezit van een certificaat.

Voor een betaalbaarder alternatief , kiest u voor een beeld dat gegoten is door een gieterij. Hier werken kunstenaars die in dienst zijn van de gieterijen, hier door zal er niet een specifieke naam van een kunstenaar aan hangen. Dit wil niet zeggen dat het massa productie werk betreft. Want ook deze beelden zijn zeer ambachtelijk gemaakt, enkel hangen aan deze beelden niet een specifieke oplage. Het kan zijn dat er slechts enkele van worden gegoten, maar ook zijn dat hij in wat grotere oplages wordt gegoten. 

Heeft u vragen over de kosten van een bronzen beeld, neem gerust contact met ons op! 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel