Moet een tuinbeeld naar binnen in de winter?

Bronzen tuinbeelden zijn prachtige kunstwerken die een vleugje persoonlijkheid en sfeer aan elke tuin kunnen toevoegen. Dankzij het duurzame materiaal heeft u levenslang plezier van een bronzen tuinbeeld. Wanneer de winter aanbreekt, kunt u zich afvragen of een bronzen beeld naar binnen gehaald moet worden om deze tegen de kou te beschermen.

In de meeste gevallen is dit gelukkig niet nodig, waardoor u uw bronzen tuinbeeld prima in alle seizoenen en weersomstandigheden buiten kunt laten staan. Bronzen tuinbeelden zijn namelijk goed bestand tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en vorst. Brons is sterk metaal wat niet roest, waardoor het een perfecte keuze is voor tuindecoratie. Zelfs tijdens de wintermaanden kunt u zo blijven genieten van uw exclusieve kunstwerk.

 

Bronzen tuinbeelden extra beschermen in de winter

Om uw tuinbeeld zo lang mogelijk in een goede staat te houden, zijn er enkele manieren om uw tuinbeeld te beschermen tijdens strenge winters en heftige vorst. Een van de opties is om uw tuinbeeld af te dekken met een vorstvrije doek. Dit kan helpen om de blootstelling aan vocht te verminderen en het beeld te beschermen tegen eventuele sneeuw of ijsvorming. Het is vergelijkbaar met het afdekken van planten om ze te beschermen tegen vorstschade.

De plaatsing van uw tuinbeeld heeft ook invloed op in hoeverre het beschermd is tegen het Hollandse weer. Heeft u een beeld naast een vijver staan midden in de tuin, of staat deze enigszins beschut naast een muur of een overkapping? Om blootstelling aan vocht te verminderen en te beschermen tegen schade, kan het raadzaam zijn om het beeld op een beschutte plek te plaatsen. Zo wordt uw bronzen kunstwerk extra beschermd tegen de wind en extreme weersomstandigheden. 

 

Bronzen tuinbeelden onderhouden

Of het nu hartje winter of zomer is, het is belangrijk om uw tuinbeeld goed te onderhouden, zodat deze er heel het jaar mooi uit blijft zien. Zet u het tuinbeeld niet binnen in de winter en ziet u na verloop van tijd tekenen van schade of slijtage? Of hebben de vogels een cadeautje achtergelaten? Reinig het beeld dan met warm water om vlekken en vuil te verwijderen. Zo blijft het beeld in uitstekende staat. Om uw beeld goed te onderhouden, is het ook aan te raden deze twee keer per jaar te reinigen met een speciale onderhoudsset voor bronzen beelden. Onze bronzen beelden zijn voorzien van een extra transparante beschermingslaag, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken zijn en goed beschermd worden tegen de elementen.

 

Bronzen beelden in de tuin

Een bronzen tuinbeeld hoeft dus niet naar binnen in de winter. Afhankelijk van de plaatsing en het soort beeld, kan het wel een goed idee zijn om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om het te beschermen. Staat het beeld bijvoorbeeld los op een sokkel? Dan kan het geen kwaad deze tijdelijk binnen te zetten. Heeft u een groot tuinbeeld dat niet verplaatst kan worden? Dan kan het afdekken en verplaatsen helpen om het beeld te beschermen tegen schade. Zo bent u ervan verzekerd dat het beeld er jarenlang mooi blijft uitzien. Met de juiste zorg en aandacht kunnen bronzen tuinbeelden een leven lang meegaan en schoonheid en karakter aan uw tuin toevoegen, ongeacht het seizoen!

 

Bekijk onze mooie bronzen tuinbeeld categorieën

Klik op een afbeelding om naar de categorie te gaan

Abstracte tuinbeelden     Figuratieve beelden als tuindecoratie     Tuinbeeld liefde

Rodin beelden brons     Kinderbeelden voor in uw tuin     tuinbeelden vrouw

Tuinbeelden op bankje     Grote tuinbeelden     Tuinbeeld vogel

Tuinbeeld dieren     Waterornamenten     Zonnewijzers
 

vinkje GRATIS verzending binnen Nederland en België
vinkje GRATIS professionele onderhoudsset t.w.v. € 24,95 om de bronskleur te beschermen
vinkje GRATIS plaatsing beeld op sokkel in uw tuin vanaf € 2.000,=
 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel