Wat betekent de naam Rodin?  

De naam Rodin is van oorsprong een Germaanse naam. Het betekent ‘zege’ of ‘roem', en wordt doorgaans aan jongens gegeven. Het is een zeldzame naam, die de afgelopen jaren minder dan 25 keer per jaar aan jongens is gegeven. Waarschijnlijk is de naam Rodin geïnspireerd op de Franse familienaam ‘Rodin’, en dan met name de achternaam van Auguste Rodin, een zeer bekende Franse beeldhouwer die leefde van 1840 tot 1917.
 

Bekijk onze beelden van Auguste Rodin

Klik op de afbeelding om de beelden te bekijken

Rodin beelden brons
 

Over de meest bekende Rodin; Auguste Rodin

Auguste RodinAuguste Rodin werd geboren in 1840 en groeide op in Parijs. Na zijn studie bij de kunst en ambacht school wou hij verder in de kunst. De kunstacademie in Parijs wees hem uiteindelijk drie keer af. Zij waren van mening dat zijn ontwerpen te vrijpostig waren. Gelukkig weerhield dat Rodin niet van het maken van kunst. Na de dood van zijn zus in 1862 ontwierp hij de buste van Pierre-Julien Eymard. 

De bekendste beelden van Rodin zijn de Denker en de Kus. Die twee beelden zijn ontworpen als onderdeel van de beeldenserie Porte de l’Enfer. In 1880 kreeg Rodin zijn eerste grote opdracht, de beeldenserie Porte de l’Enfer, waar hij zes jaar aan besteedde. Voor deze opdracht beeldhouwde hij zijn bekendste beelden, de bronzen Denker, en de Kus. Deze beeldenserie bestaat uit meer dan 200 beelden en is geïnspireerd op het driedelige gedicht ‘De goddelijke komedie’ van Dante.

 Daarna kreeg hij opdrachten van Calais, Buenos Aires en creëerde hij onder andere het beeld Balzac. Nadat hij in 1864 Rose Beuret ontmoette, gebruikte hij haar als model en creëerde hij een buste van haar. Zij zou de vrouw zijn met wie hij zijn leven deelde. Tot aan 1880 had Rodin her en der opdrachten, zoals het modelleren van beelden en woningen. Hoewel hij daarvan kon leven, heeft hij er nooit veel mee verdiend en hij is eigenlijk, zoals zovele kunstenaars, pas echt beroemd geworden na zijn dood.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel