Welk dier staat symbool voor geluk?

Welk dier staat symbool voor geluk? Kunt u wel wat geluk gebruiken? Misschien gaat een dierbare of een kennis door een zware tijd, studeert hij of zij voor een belangrijk examen of wacht hij of zij op een promotie.

Wat het ook is: soms willen we ons kunnen richten tot symbolen voor geluk voor dat kleine extra steuntje in de rug. In zo'n geval kunt u zich tot het dierenrijk richten. Er zijn namelijk verschillende dieren met een betekenis die geluk symboliseren. Hieronder staan ze op een rijtje.


Dieren als symbool voor geluk

Volgens de spiritualiteit zijn er verschillende dieren die symbool staan voor geluk. Bovendien heeft elk land weer zijn eigen mythes en legendes over dieren met een hoge dosis geluk. Komt u onderstaande dieren tegen in het wild? Dan zou dat weleens voor een dosis geluk kunnen zorgen. 


De ekster

In China en Japan worden eksters gezien als symbool van geluk. Als u dus een ekster tegenkomt, is dit een voorteken van voorspoed. In Nederland associëren we eksters immers vooral met glinsterende dingen, zoals munten, diamanten en parels.


De olifant

In India wordt de olifant als teken van geluk gezien. Dat komt omdat de hindoeïstische god Ganesh een olifantenhoofd heeft. Ganesh staat er om bekend mensen te helpen om hindernissen in het leven te overwinnen: een echte geluksgod dus.


Het varken

In China, maar ook in Duitsland, wordt het varken gezien als een teken van geluk en overvloed. Met Oud en Nieuw geven veel Duitsers dan ook varkensbeeldjes aan elkaar, om elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen.


De draak

De draak kunt u dan wel niet in het echt tegenkomen: toch hoort hij thuis in het rijtje van gelukssymbolen. De draak is namelijk een van de 12 Chinese sterrenbeelden, en wordt gezien als een behulpzaam en ondersteunend mythisch dier. De draak symboliseert niet alleen geluk, maar ook kracht en positiviteit.


Bronzen dierenbeelden voor geluk

Bij Bronzen Beelden Winkel kunt u terecht voor een ruime collectie aan bronzen beelden van dieren. Zo haalt u eenvoudig uw eigen symbool voor geluk in huis, of geeft u dit cadeau aan iemand anders. Een ideaal cadeau voor een verjaardag, jubileum, promotie of gewoon tussendoor.

De beelden van Bronzen Beelden Winkel zijn echte kunstwerkjes. Ze kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, zodat u of uw dierbaren overal in en om het huis een eigen geluksplekje kunnen inrichten. 


Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel