Spreuken voor afscheid van collega, vriend of familielid

Afscheid nemen van een collega, vriend of familielid is doorgaans niet het leukste om te doen. Een collega heeft een andere baan aangenomen en vertrekt naar een nieuwe firma of hij gaat juist met pensioen. Het is mogelijk dat je de collega in het privéleven nog veelvuldig zult tegenkomen en jullie in het weekend zelfs nog met elkaar een borreltje doen een leuk afscheidscadeau collega kan ook niet  Een ander verhaal is het wanneer een vriend gaat emigreren naar een ander land een emigratie cadeau kan niet ontbreken.

Dan is het contact onderhouden een stukje lastiger en zal waarschijnlijk voornamelijk via de moderne kanalen moeten gebeuren. Zo’n afscheid is dan ook een stuk ingrijpender. Ook voor de vertrekkende partij is het logisch dat het afscheid gepaard gaat met een traan. Om deze persoon iets mee te geven, kan iets kleins al van grote betekenis zijn zoals onze originele afscheidscadeau's. Dat is ook het geval wanneer het om spreuken gaat.
 

Bekijk onze afscheidscadeau's

Afscheidsgeschenken

 

Spreuken raken

Goede spreuken doen iets met mensen. Op zich zou die zin al een spreuk kunnen zijn. Een goede spreuk raakt je. Het maakt een bepaalde emotie los. Het zijn korte boodschappen die vaak veel herkenbaarheid oproepen. Spreuken zijn daarom ook mateloos populair, al eeuwenlang. We kennen allemaal wel de bekende tegelwijsheden. Tegenwoordig worden spreuken in allerlei vormen tot uiting gebracht, waarbij gebruik wordt gemaakt van uiteenlopende materialen. Het is algemeen bekend dat men uit woorden veel steun kan halen. De woorden kunnen moed en kracht geven. Daarom gebeurt het ook vaak dat men spreuken op een bepaalde manier verwerkt, zodat de woorden ook zichtbaar worden. Spreuken worden ook veel sneller onthouden dan een lange afscheidsspeech. Ze blijven beter hangen.
 

Afscheid van een collega

Zoek je naar een manier om degene die vertrekt een blijvend aandenken te geven, zodat hij altijd aan jou kan blijven denken? Dan is het wellicht leuk om dit in de vorm van een spreuk te doen. Doorgaans bestaat een spreuk maar een korte tekst. Een goed voorbeeld is de inmiddels zeer bekende tekst: “Afscheid nemen bestaat niet” Voor velen zal deze spreuk herinneren aan de welbekende songtekst van Marco Borsato met dezelfde naam.

Het toont aan dat er van een blijvend afscheid geen sprake zal zijn. Wanneer men het even moeilijk heeft, dan kan men kracht putten uit de spreuk. Voor een collega die vertrekt kan de spreuk: “We kunnen geen afscheid van je nemen, maar gaan het toch proberen” een goede tekst zijn. Het laat zien dat de collega een gewaardeerde collega is die veel heeft betekent voor het bedrijf en misschien ook wel een goede band had met de andere collega’s. Nog een tekst die hier goed voor gebruikt kan worden, is: “Afscheid is de deur naar de toekomst”. Het laat zien dat hoe lastig een afscheid ook kan zijn, het nieuwe deuren opent en nieuwe kansen biedt.
 

Grappige en inspirerende spreuken voor een afscheid van een collega

Spreuken kunnen behalve ontroeren, ook voor een lach zorgen. De spreuk kan gebaseerd zijn op een bepaald kenmerk van een vertrekkende collega, vriend of familielid. Is van deze persoon algemeen bekend dat het geen ochtendmens is? Verscheen hij of zij regelmatig te laat op het werk of een afspraak? Dan kan de spreuk: “Ik hou van de ochtend. Ik zou alleen willen dat ‘ie wat later begon”, een heel toepasselijke spreuk zijn. Of misschien gaat het wel om een collega die zijn trouwe baan verruilt voor een heel nieuw avontuur en eindelijk zijn hart gaat volgen. In dat geval zou de spreuk: “Volg je hart, want dat klopt” een spreuk zijn die naadloos aansluit bij het vertrek. Het laat zien dat de gever respect heeft voor het besluit.
 

Nog meer spreuken die je kunt gebruiken voor een afscheid van een collega

  • Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering

  • Reizen is begroeten en steeds weer afscheid nemen

  • Met pensioen gaan is een hele eer, maar let op: Je hebt nooit vakantie meer

  • Voor altijd uit het oog, maar voor altijd in het hart


Er zijn tal van mooie spreuken te vinden op het internet, maar er zijn er ook genoeg om zelf nog te ontdekken. Wees creatief met het bedenken van een goede spreuk voor afscheid van een collega. Hoe kort een spreuk ook is, het bedenken van een spreuk die aanslaat is nog niet zo heel gemakkelijk.  

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen? Bel ons gerust
Uitsluitend op afspraak geopend

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2021 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel