Waar staat het originele beeld van De Denker? 

waar staat de DenkerDe Denker is misschien wel het meest bekende beeldhouwwerk van Auguste Rodin. Het werk wordt vaak met filosofie geassocieerd, door de in diepe gedachten verzonken houding van het beeld. Wil je het beeld bezoeken, dan zul je moeten afreizen naar Frankrijk. Het beeld staat sinds 1922 namelijk in de tuin van Hôtel Biron, dat nu het Rodinmuseum is. Deze plek is zeker de moeite waard indien uw van kunst houdt en geintresseerd bent in Rodin Beelden

Het beeld De Denker is onderdeel van Rodin's eerste bestelling, Porte de l’Enfer, dat bestaat uit meer dan 200 beelden. Rodin werkte zes jaar lang aan de beelden, die zijn geïnspireerd door de Divina Comedia van Dante.  De denker ofwel le penseur heeft een prominente plek in deze Porte de l’Enfer.
 

Bekijk onze beelden van Auguste Rodin

Klik op de afbeelding om de beelden te bekijken

Rodin beelden brons
 

Afgietsels van De Denker 

Een afgietsel is niets meer dan een kopie van het originele beeld. Er wordt een afdruk van het origineel gemaakt, die vervolgens wordt gevuld met brons. Van De Denker zijn er meerdere bronzen afgietsels gemaakt. Zo staat er een afgietsel in Brussel, voor het parlementsgebouw in Buenos Aires en zelfs in Laren staat een afgietsel van De Denker.
 

Hôtel Biron en het Rodin museum 

Rodin verbleef lange tijd in Hôtel Biron, een 18e-eeuwse villa in Parijs. De villa is gerenoveerd en het Rodin museum heeft nu zijn plaats gevonden in het hotel. In de prachtige beeldentuin staan verscheidene bronzen beelden, waaronder een van de bekendste beelden van Rodin, de Denker. In het museum zelf zijn de marmeren beelden tentoongesteld. Het museum beschikt over 18 zalen waar niet alleen de werken van Rodin zelf te zien zijn. Hij was bovendien ook zelf een fervent verzamelaar van kunst, en ook zijn persoonlijke collectie met onder andere schilderijen en antiek zijn in het museum te bewonderen.
 

De denker van Rodin in eigen tuin? 

De denker Rodin laten plaatsenDat is mogelijk! Wij hebben meerdere beelden van Rodin in ons assortiment. Uiteraard zijn dit beelden geïnspireerd op de originele werken van Auguste Rodin. Zo hebben wij de denker in verschillende formaten, ook kunt u het geheel door ons laten plaatsen in eigen tuin of  publieke ruimte. Heeft u vragen neem gerust contact met ons op!

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel