De Romeinse god van de dieren

De Romeinse god van de dieren. Al eeuwenlang worden dieren door mensen vereerd. Dat komt omdat dieren betekenissen hebben en vaak verschillende dingen kunnen symboliseren. Dieren kunnen staan voor kracht en moed; voor loyaliteit of genezing. Het is dan ook niet zo gek dat er in verschillende religies een god van de dieren terug te vinden is.

Zo geloofden de oude Egyptenaren in verschillende goden die de vorm van een dier konden aannemen. Ook in het spirituele leven van de oude Romeinen speelden dieren een belangrijke rol. De Romeinen hadden dan ook verschillende goden die verbonden waren met het dierenrijk.


Romeinse goden en dieren

Er is in de Romeinse mythologie niet één god die als god van alle dieren optrad. Wel zijn er verschillende goden die allemaal met dieren werden geassocieerd, zoals de goden hieronder. 


Faunus en Pan

Faunus is een natuurgod, die vooral de beschermer was van het vee en de weidegrond. Van zijn naam komt de benaming voor ‘flora en fauna’. Later in de Romeinse tijd werd Faunus samengevoegd met de bekendere god Pan. Pan was de god van de wildernis en symboliseerde onder andere het dierlijk instinct.


Diana

Diana, ook wel bekend als de Griekse god Artemis, was de godin van de jacht, de wilde dieren en de natuur. Ze is in de kunstgeschiedenis dan ook vaak afgebeeld met een jachthond of een hert.


Neptunus

Neptunus is de god van de zee, en daarmee ook van de zeedieren. In de Griekse en Romeinse mythologie leefden er bovendien een hoop zeemonsters in zee, die stuk voor stuk luisterden naar Neptunus – of Poseidon, zoals de Grieken hem noemden.


Priapus

Als laatste is er nog een iets minder bekende god van de dieren. Priapus was net zoals Faunus een beschermer van het vee. Daarnaast was hij ook de god van de vruchtdragende planten en van de tuin.


Dieren als bronzen beeld

Romeinse goden werden regelmatig met hun representatieve dieren afgebeeld. Dat deden de Romeinen vaak met hun inmiddels wereldberoemde beeldhouwwerken. Wilt u ook wel zo'n mooi dierenbeeld in huis halen?

Onze kunstenaars maken vele verschillende soorten abstracte en figuratieve beelden voor binnen en buiten. U vindt in onze webshop dan ook een grote collectie aan dierenbeelden in verschillende formaten. Laat u dus inspireren door de oude Romeinen en schaf een eerbiedig bronzen beeld van uw favoriete dier aan!


Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

     Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel