De 10 leukste verjaardag weetjes

Op je verjaardag viert u de dag dat u geboren bent en ontvangt u vaak ook verjaardagcadeaus.  Ieder jaar worden we weer een jaartje ouder, soms wat grijzer en hopelijk ook wijzer met de jaren. Maar wat weet u over verjaardagen? Wij hebben de 10 leukste verjaardag weetjes voor u uitgezocht en op een rijtje gezet. 

 

1. Schrikkelkinderen

Als u op 29 februari geboren bent, dan bent u een schrikkelkind. Statistisch gezien komt het maar weinig voor dat er kinderen op 29 februari geboren worden. Echter bestaat er een familie uit Ierland die maar liefst drie generaties schrikkelkinderen op de wereld gebracht heeft.

 

2. Een brief van de koning

Als u het geluk heeft de respectabele leeftijd van 100 te bereiken, dan ontvangt u in Nederland een schriftelijke felicitatie van het Koninklijk Huis. U krijgt er nóg een als u 105 jaar oud wordt.

 

3. De hele familie feliciteren

In Nederland is het gebruikelijk om de familie van de jarige ook te feliciteren als u op een verjaardag komt. Dit is echter vrij uniek in de wereld, het lijkt erop dat wij een van de enige landen zijn waarin de rest van de familie ook gefeliciteerd wordt.

 

4. De langste verjaardag ooit

Sven Hagemeier vond het zo leuk om jarig te zijn, dat hij bijna 2 dagen tussen verschillende tijdzones reisde. Op deze manier kreeg hij het voor elkaar om maar liefst 46 uur lang jarig te zijn.

 

5. Miljoenen voor een verjaardag

De duurste verjaardag ooit staat op naam van Hassanal Bolkiah, de sultan van Brunei. Hij vierde in 1996 zijn vijftigste verjaardag en gaf daarbij 27.2 Miljoen dollar uit. Het feest duurde twee weken en had een optreden van Michael Jackson en een etentje voor ruim 3000 gasten.

 

6. Januari: de maand van de topsporters

Australische onderzoekers hebben ontdekt dat er in de Australische voetbalcompetitie verhoudingsgewijs een hoop spelers in januari worden geboren. Dit is 33% meer dan in andere maanden van het jaar. 

 

7. Verjaardagskaarten

Uit onderzoek blijkt dat een jarige gemiddeld 4 tot 5 kaarten ontvangt op zijn of haar verjaardag. Hoeveel kaarten ontvangt u elk jaar?

 

8. Populairste verjaardagscadeau

Het populairste verjaardagscadeau is niet een fles wijn of doos bonbons, maar een goed boek. Dit bleek uit onderzoek van de Consumentenbond. Uiteraard kunt u ook een origineel verjaardagscadeautje schenken.

 

9. Samen jarig

Wist u dat er iedere dag gemiddeld 15 miljoen mensen ter wereld jarig zijn? In Nederland is dit ongeveer 41.000 mensen per dag.

 

10. De jarige trakteert

Nederland en België zijn waarschijnlijk de enige landen waar de jarige trakteert op werk of school. In de rest van de wereld is het juist de jarige die getrakteerd wordt!

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel