Welke dieren staan symbool voor Jezus?

Welke dieren staan symbool voor Jezus? Binnen verschillende geloofsvormen worden dieren geassocieerd met goddelijke en spirituele aspecten. Dat geldt ook voor het christendom. Zo staan verschillende dieren symbool binnen dit geloof voor Jezus. We zetten er een aantal voor u op een rijtje.


De duif

Binnen het christendom staat de duif symbool voor de Heilige Geest. In de Bijbel valt te lezen dat bij de doop van Jezus in de Jordaan, een duif als een Heilige Geest op hem neerdaalt. Dit wordt door christenen beschouwd als een bevestiging van de goddelijke missie van Jezus.


Het lam

Lam Gods is een Bijbelse naam voor Jezus. Het lam staat binnen het christendom symbool voor onschuld en zuiverheid. Het lam is de personificatie van Jezus die zijn leven offert om de mens van al zijn/haar zonden de verlossen en de mensheid te redden.


De leeuw

De leeuw staat binnen het christendom voor macht, kracht en overwinning.  Ook staat de leeuw symbool voor de stam waar het goddelijke figuur Juda uit voort is gekomen. Jezus wordt daarom ook wel beschreven als ‘De Leeuw van Juda’.


De vis

Een ander speciaal dier dat symbool staat voor Jezus is de vis. De vis wordt geassocieerd met Jezus vanwege het Griekse acroniem 'ICTHUS', dit betekent ‘Jezus Christus, Gods Zoon, Redder’. De letters vormen het woorden ‘vis’ in het Grieks. Daarom werden vissen gebruikt als een geheim symbool in tijden dat christenen werden vervolgd.


Het Hert

Ook het hert wordt binnen het christendom en de Bijbel soms gebruikt om te verwijzen naar Jezus. Dit elegante dier is het ideale beeld van reinheid en verwijst naar het verlangen naar geluk.Kortom, dieren blijven binnen het christendom (en andere religies) een onuitputtelijke bron van inspiratie. Associaties met krachtige dieren zoals hierboven beschreven, tonen de diepte van het geloof aan en de rijke symboliek.


Het vereeuwigen van dieren in een bronzen beeld

Wilt u één van bovenstaande dieren of een ander dier op een bijzondere manier vereeuwigen? Bij ons doet u dit op unieke wijze, door uw favoriet dier te verwerken in de vorm van een bronzen beeld. Op onze website vindt u bronzen beelden van verschillende soorten dieren, allemaal uitgevoerd in verschillende stijlen. En staat uw wens er niet bij? Dan kunnen wij ook kunst voor u in opdracht maken, aangezien wij samenwerken met diverse kunstenaars.


 Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel