De kosten van cremeren na grafruiming

Grafruiming is het proces van het opgraven en verwijderen van stoffelijke resten uit een graf. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Soms komt dit omdat de grafrechten aflopen en een andere keer omdat de nabestaanden overleden zijn. Na grafruiming kan ervoor gekozen worden om de stoffelijke resten van de overledene te laten cremeren. In dit artikel duiken we dieper in de kosten van het cremeren na grafruiming en kijken we naar het financiële plaatje van dit proces om iemand te gedenken.

 

Redenen voor grafruiming en crematie

Grafruiming kan om verschillende redenen plaatsvinden. Een van die redenen is dat er ruimte gemaakt dient te worden voor een nieuw graf. Dit wordt overigens alleen gedaan als de grafrechten van nabestaanden zijn afgelopen. Het kan ook zijn dat de begraafplaats in kwestie gesloten wordt, in dat geval worden de graven verplaatst naar een nieuwe locatie. Deze locatie wordt altijd in samenspraak met de nabestaanden gekozen. Zijn er geen nabestaanden meer? Dan worden de stoffelijke resten vaak gecremeerd of in een verzamelgraf begraven. 

 

Het financiële plaatje van cremeren na grafruiming

Wanneer er gekozen wordt voor het cremeren van de stoffelijke resten van de overledene, dient er rekening te worden gehouden met bijkomende kosten. Deze kosten zijn voor iedere begraafplaats en crematorium verschillend. Vaak worden er in eerste instantie al kosten gerekend voor de grafruiming zelf. Vervolgens verschilt het per begraafplaats en crematorium wat de kosten van cremeren na grafruiming precies zijn.

U hebt hierin allereerst te maken met de kosten voor de opgraving. Vervolgens worden er kosten gerekend voor het transport en de crematie zelf. Als u er vervolgens voor kiest om het as in een urn te bewaren, dient deze ook aangeschaft te worden. Gemiddeld genomen liggen de kosten van cremeren na grafruiming tussen de €700 en €1200, afhankelijk van de begraafplaats en het crematorium.

 

Overwegingen voor nabestaanden

Voor nabestaanden is het vaak een lastige keuze om te maken, en u wordt er liever niet mee geconfronteerd. Het is echter belangrijk dat nabestaanden op de hoogte zijn van de totale kosten van cremeren na grafruiming. Hierdoor is het raadzaam om vooraf offertes op te vragen bij crematoria en begraafplaatsen. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van de te verwachten uitgaven en komt u niet voor verrassingen te staan als u de keuze maakt om de stoffelijke resten van een geliefde te laten cremeren. 

Denk er daarnaast ook goed over na wat u precies met het as van uw geliefde wilt doen. Veel mensen kiezen ervoor om een gedenkteken in hun eigen tuin te maken voor de urn van hun dierbare. Bij Bronzen Beelden Winkel vindt u diverse mooie urnen, die uw overleden dierbare eer aandoen.

 

Conclusie cremeren na grafruiming

De kosten van het cremeren na grafruiming kunnen flink variëren en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Het is belangrijk dat nabestaanden zich goed laten informeren, verschillende offertes opvragen en alle financiële aspecten zorgvuldig afwegen voordat er een beslissing genomen wordt.

Bekijk ook onze gerelateerde pagina: Wat te doen met as? ,  aflopende grafrechten
 

Bekijk onze categorieën om iemand te gedenken

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

thuis gedenken    tuin gedenksteen    Grafdecoratie om iemand te gedenken op de begraafplaats

ideeën asbestemming    alternatief voor grafsteen    huisdier gedenken

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel