Wat zijn populaire verjaardagsliedjes?

Wat zijn populaire verjaardagliedjes? Wanneer we in Nederland een verjaardag te vieren hebben, vormen verjaardagsliedjes een essentieel onderdeel van de verjaardagstradities. Deze liedjes worden vaak gezongen tijdens het uitblazen van de kaarsjes op de taart of bij binnenkomst van de jarige of het bezoek. Laten we eens kijken naar wat nu de populairste verjaardagsliedjes zijn en wat de oorsprong van deze liedjes is.

Bent u op zoek naar een passend verjaardagscadeau om uw zangkunsten wat extra kracht te geven? Wij maken mooie, originele bronzen beelden, leuk om cadeau te doen!

 

Lang zal ze leven!

Lang ze hij/zij leven is misschien wel het meest populaire verjaardagsliedje dat we in Nederland kennen. Vaak wordt de zang begeleid met het klappen in de handen op het ritme en wordt vaak als eerste gezongen op een verjaardag. Wist u dat ‘lang zal ze leven’ zijn oorsprong vindt in 1860? Hiermee is het het oudste verjaardagsliedje dat wij kennen en daarmee een belangrijke traditie op Nederlandse verjaardagen.

 

Happy Birthday

Dit is wereldwijd wellicht het bekendste verjaardagsliedje en wordt uiteraard in het Engels gezongen. Toch is ‘Happy Birthday’ ook regelmatig in het Nederlandse verjaardagsrepertoire terug te vinden. ‘Happy Birthday’ als een van de populairste verjaardagsliedjes werd gecomponeerd door kleuterjuffen. Het lied werd oorspronkelijk gecomponeerd als ‘Goodmorning to all’. Uiteindelijk werd het omgeturnd tot een echte verjaardag klassieker en tot de dag van vandaag zingen we ‘Happy Birthday’ op verjaardagen over de hele wereld.

 

Er is er één jarig

Er is er één jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien, dat is hij/zij! Deze klassieker is ook regelmatig te horen op verjaardagen in Nederland. Het is een verjaardagslied dat qua melodie wat klassieker klinkt, maar is net zo tijdloos als de rest. ‘Er is er één jarig’ stamt uit 1931 en de tekst verscheen als eerste in een krant. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit het Nederlandse verjaardagsrepertoire. 

 

Zij/hij leve hoog

Dit is een van de populaire verjaardagsliedjes die u wellicht iets minder hoort op verjaardagen dan de rest. Het is een lied van vroeger dat geschreven zou zijn op de vijfde symfonie van Beethoven. De tekst heeft Bijbelse invloeden, er wordt gewenst dat de jarige ‘hoog’ mag leven, wat wil zeggen dat er gewenst wordt dat hij of zij dicht bij God mag wonen. Dit verjaardagslied hoort u nog regelmatig op verjaardagen door het hele land. 

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel