Hoe herken je een bronzen beeld?

In de afgelopen jaren is de populariteit van bronzen kunstwerken enorm gestegen. Steeds meer mensen plaatsen een bronzen beeld in hun woonkamer, hal of tuin. Bent u op zoek naar een mooi en duurzaam tuinbeeld ? Kies dan voor een bronzen beeld. Dan is het belangrijk dat u weet waaraan u een écht bronzen beeld kunt herkennen. Wij helpen u hier graag een handje bij. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten bij de aankoop van een bronzen beeld. U bent natuurlijk ook van harte welkom om een kijkje in onze webwinkel en of showroom te nemen. Al onze bronzen beelden zijn origineel, uniek en met de hand afgewerkt.

 

De kleur van het bronzen beeld

Wist u dat brons een samensmelting is van koper en tin? Hoewel brons bekend staat om zijn prachtige goud-bruine kleur, heeft niet ieder beeld precies dezelfde tint. De kleur van het brons is namelijk afhankelijk van het percentage tin dat aan de smelting wordt toegevoegd. Hoe hoger dit percentage, hoe donkerder de kleur van het brons wordt. Al onze bronzen beelden zijn van hoge kwaliteit brons en bestaan uit een minimaal kopergehalte van 75% , hierdoor is een zeer lange levensduur gegarandeerd.  Elk bronzen beeld kan worden voorzien van een  patina, dit zegt nog niet direct veel over de kleur van het brons.

 

Het geluid van bronzen beelden

Alle soorten metaal hebben een eigen geluid: brons ook. Om een bronzen beeld te herkennen, hoeft u slechts lichtjes met een ring tegen het beeld aan te tikken. Wanneer het beeld daadwerkelijk van brons is gemaakt, zult u een helder geluid moeten horen dat enkele seconden echoot. Lijkt het geluid meer op een doffe dreun? Dan is het beeld niet gemaakt van brons, maar van een ander materiaal.

 

Het gewicht van brons

Brons is een zwaar metaal, waardoor zelfs kleine beeldjes al enkele kilo's kunnen wegen. Wanneer een bronzen beeld te licht aanvoelt, is de kans groot dat het niet echt van brons is gemaakt. Voelt het juist te zwaar? Dan kan het zijn dat er ijzer is gebruikt en het beeld alleen is afgewerkt met een bronzen coating. Wanneer u geen ervaring heeft met bronzen beelden, kan het moeilijk zijn om het verschil in gewicht te herkennen. Het is dan slim om te kopen bij een betrouwbare verkoper. Bij Bronzen Beelden Winkel bent u in ieder geval verzekerd van een origineel bronzen beeld.

 

Naast onze bronzen beelden, hebben wij ook verbronsde beelden 

Naast onze bronzen beelden, tuinbeelden en waterornamenten bestaande uit zeer hoge kwaliteit brons hebben wij ook kleine verbronsde beeldjes. Deze verbronsde beeldjes zijn voor binnenshuis en  zijn bijna niet van echt brons te onderscheiden. U vindt deze verbronsde beeldjes vooral in onze geschenken categorieën ook staat duidelijk bij het artikel vermeld dat het om een verbronst tinlegering beeldje gaat.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2023 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel