Hoe herken je een bronzen beeld?

In de afgelopen jaren is de populariteit van bronzen kunstwerken enorm gestegen. Steeds meer mensen plaatsen een bronzen beeld in hun woonkamer, hal of tuin. Bent u op zoek naar een mooi en duurzaam tuinbeeld? Kies dan voor een bronzen beeld. Dan is het belangrijk dat u weet waaraan u een écht bronzen beeld kunt herkennen. Wij helpen u hier graag een handje bij. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten bij de aankoop van een bronzen beeld.
 

Het kopergehalte van het beeld

Wist u dat brons een samensmelting is van koper en tin? Al onze bronzen beelden zijn van hoge kwaliteit brons en bestaan uit een minimaal kopergehalte van 75%, hierdoor is een zeer lange levensduur gegarandeerd. Elk bronzen beeld kan worden voorzien van een patina (kleurstelling).
 

Het geluid van bronzen beelden

Alle soorten metaal hebben een eigen geluid: brons ook. Om een bronzen beeld te herkennen, hoeft u slechts lichtjes met een ring tegen het beeld aan te tikken. Wanneer het beeld daadwerkelijk van brons is gemaakt, zult u een metaalachtig geluid moeten horen dat een beeje echoot. Is het geluid helemaal dof? Dan is het beeld niet gemaakt van brons, maar van een ander materiaal.
 

Het gewicht van brons

Brons is een zwaar metaal, waardoor een beeld al snel een kilo kan wegen. Wanneer een bronzen beeld te licht aanvoelt, is de kans groot dat het niet echt van brons is gemaakt. Voelt het juist te zwaar? Dan kan het zijn dat er ijzer is gebruikt en het beeld alleen is afgewerkt met een bronzen coating. Wanneer u geen ervaring heeft met bronzen beelden, kan het moeilijk zijn om het verschil in gewicht te herkennen. Het is dan slim om te kopen bij een betrouwbare verkoper. Bij Bronzen Beelden Winkel bent u in ieder geval verzekerd van een origineel bronzen beeld. Goed om te weten, naast onze bronzen beelden, tuinbeelden en waterornamenten bestaande uit zeer hoge kwaliteit brons hebben wij ook kleine verbronsde beeldjes. Deze verbronsde beeldjes zijn voor binnenshuis en zijn bijna niet van echt brons te onderscheiden. U vindt deze verbronsde beeldjes vooral in onze geschenken categorieën ook staat duidelijk bij het artikel vermeld dat het om een verbronst tinlegering beeldje gaat.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel