Welke waterbassin voor welk waterornament?

Bij de aankoop van een waterornament zult u ook moeten nadenken over de aanwezigheid van een waterbassin. In waterbassins (ook wel waterbakken of reservoirs genoemd) wordt de watervoorraad voor het ornament opgeslagen. Door middel van een pomp kunt u het bassin verbinden met uw gekochte ornament. Waterbassins zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, maar in sommige gevallen kunt u ook een natuurlijke bron als waterbassin gebruiken. Bent u benieuwd welk waterreservoir het beste past bij uw ornament? Leest u dan vooral verder.
 

Een kunststoffen waterbassin

Bent u van plan om het waterornament in de tuin of op een sokkel te plaatsen? Dan heeft u een kunststoffen waterbassin nodig. Deze waterbassins zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Het is belangrijk om bij de aankoop van een bassin te letten op de grootte van het reservoir en de maximale waterinhoud. Om ervoor te zorgen dat het reservoir niet zichtbaar is in de tuin, kunt u het volledig ingraven. Graaf een gat dat diep genoeg is om de volledige bassin te verbergen. Stop het ene uiteinde van de pomp in het waterbassin en maak het gat terug dicht. Vervolgens plaatst u het waterornament bovenop de watervoorraad. Zo is het (lelijke) waterbassin onzichtbaar geworden, en kunt u volop genieten van uw nieuwe bronzen waterornament.
 

Natuurlijke waterbronnen als waterbassin gebruiken

Wilt u het waterornament in of rondom de vijver in uw tuin plaatsen? Dan heeft u helemaal geen kunststoffen waterbassin nodig. In dit geval kunt u namelijk simpelweg het water uit de vijver gebruiken als natuurlijke watervoorraad. Om de pomp volledig onzichtbaar te maken, plaatst u de pomp in het water van de vijver. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om een pomp te kopen die niet hoger is dan de diepte van de vijver. De pomp zal het water uit de vijver naar het ornament stuwen, en het ornament spuit het water weer terug in de vijver: een eindeloze cyclus dus!
 

Waterornamenten met een ingebouwd waterbassin

Als laatste zijn er ook nog waterornamenten met een eigen ingebouwde watervoorraad. Bij deze ornamenten hoeft u geen afzonderlijke waterbassin of pomp te kopen. In de meeste gevallen zit zowel de watervoorraad als de pomp onderin het ornament verstopt. Waterornamenten met zo'n ingebouwde opslagruimte worden ook wel terrasfonteinen genoemd omdat ze gemakkelijk op terrassen en balkons kunnen worden geplaatst. Deze ornamenten zijn vaak kleiner van stuk, maar wel volledig zelfvoorzienend.
 

Koop een waterbassin bij BronzenBeeldenwinkel

Wilt u bij ons een waterornament kopen en heeft u een kunststoffen waterbassin nodig om bij het ornament te plaatsen? Dan kunt u deze direct aan uw bestelling toevoegen. Zo bent u verzekerd van een waterbassin dat perfect aansluit op uw ornament. Plaatst u een bestelling voor een waterornament van meer dan € 2.000,=? Dan nemen wij graag de volledige installatie van het bronzen ornament voor onze rekening.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel