Spirituele betekenis hert

spirituele betekenis hertDe spirituele betekenis hert ontdek je vooral door dit magische dier goed te observeren. Met grote, bruine reeënogen en een meer dan gracieuze houding roept het hert al snel een gevoel van bewondering op. Herten zijn immers prachtige dieren die de mensheid al eeuwenlang betoveren met hun kwetsbare schoonheid.

In verschillende culturen en spirituele tradities worden dan ook diepe dieren betekenissen aan het totemdier hert toegekend en dat is niet moeilijk te begrijpen. Wie raakt er nu niet verrukt bij het onverwacht treffen van een wild hert tijdens een boswandeling? 


Spirituele betekenis hert op je pad in verschillende culturen

In de Keltische mythologie wordt het hert geassocieerd met een krachtige connectie tot de natuur en een messcherpe intuïtie. Volgens de Kelten herinnert het hert de mensheid aan de subtiele energieën die ons omringen en aan het belang van het volgen van iemands eigen innerlijke leiding.

Deze spirituele betekenis van een hert op je pad komt sterk overeen met de betekenis die de Mexicaanse Huichols aan het dier toekennen. Binnen hun traditie staat het hert centraal als een spirituele leraar die de taal van het hart spreekt. De weg van het hert volgen staat volgens hen gelijk aan het volgen van het hart en het verwerpen van alles waaraan geen liefdevolle intentie ten grondslag ligt.

Volgens sjamanistische tradities vertegenwoordigt het totemdier hert een brug tussen de fysieke en spirituele wereld. Het vermogen van het hert om alert te zijn en de omgeving nauwlettend waar te nemen, wordt gezien als een inspiratiebron voor het ontwikkelen van bewustzijn en spirituele waarneming. 


Hert als symbool in huis en tuin

De spirituele betekenis van het hert is veelzijdig en diepzinnig te noemen. Binnen onze collectie bronzen beelden tref je stijlvolle en realistische sculpturen die op subtiele wijze de spirituele essentie van het hert overbrengen. Ze vormen niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging, maar dragen ook bij aan een energie van betekenis en symboliek. 

herten beelden

Dieren beelden brons

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel