Hoe installeer je een waterornament

Waterornamenten creëren een levendige sfeer in iedere tuin. Het geluid van stromend water is niet alleen rustgevend voor mensen, maar ook zeer geliefd bij dieren. Met een waterornament wordt uw tuin een waar paradijs voor vogels, bijen en vlinders. Bent u ook op zoek naar een uniek waterornament? In onze webwinkel vindt u een uitgebreide collectie waterornamenten gemaakt van brons: van dierlijke spuitfiguren tot klassieke fonteinen. Wilt u, voordat u overgaat tot aankoop, graag eerst wat meer weten over de installatie van een waterornament? Lees dan vooral verder. In dit artikel leggen we u graag uit waarom het installeren helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt.

 

Het installeren van het waterreservoir

De aankoop van enkel een waterornament is niet voldoende. Om het water door het ornament te laten stromen, heeft u ook een reservoir en een pomp nodig. Een waterreservoir is een speciale kuip, waarin de watervoorraad wordt opgeslagen. Voor de installatie van het waterornament, zult u het reservoir moeten ingraven. Graaf dit gat op de plek waar u het ornament wilt plaatsen. Maak het gat vooral niet te diep, maar zorg er wel voor dat het reservoir volledig onder de grond kan staan. Plaats het reservoir in het gat, en controleer hierbij altijd of het reservoir waterpas staat. Het is belangrijk om hierbij nauwkeurig te werk te gaan: reservoirs die scheef staan zullen namelijk veel water verliezen.

 

Het installeren van de pomp

Wanneer het reservoir waterpas staat, kunt u de pomp in het reservoir plaatsen. Let hierbij goed op de instructies van de pomp die u heeft gekocht: sommige pompen moeten rechtop en andere moeten zijdelings in het reservoir worden geplaatst. Leidt de pompslang en de elektriciteitskabel via de gaten in het rooster of deksel van het reservoir naar boven. Vervolgens kunt u de pomp aansluiten op een stroomnetwerk. Is het snoer van de pomp niet lang genoeg om een stopcontact te bereiken? Maak dan gebruik van een verlengsnoer. Zet daarna de pomp aan, om te controleren of hij het doet. Als de pomp naar behoren werkt, vult u het reservoir met water en maakt vervolgens het gat weer dicht met zand of steentjes. Het uiteinde van de pompslang verbindt u met het ornament, voordat u het ornament op de juiste plek (bovenop het reservoir) plaatst.

 

De waterornamenten van BronzenBeeldenWinkel installeren

Bij de aankoop van een van onze bronzen waterornamenten, kunt u er direct een pomp en waterreservoir bij bestellen. Bij ons bent u verzekerd van de juiste materialen, zodat u het ornament snel kunt plaatsen. Bestelt u een waterornament van meer dan €2000? Dan nemen wij de installatie van het ornament graag voor onze rekening. Ook is het mogelijk om het geheel door ons te laten plaatsen en installeren, voor € 195,- nemen wij het geheel uit handen. 

 

Bekijk onze bronzen waterornamenten ideeën

Klik op een afbeelding om naar de categorie met ideeën te gaan

fonteinen, fontein      Spuitfiguren, spuitfiguur      Vijver beelden, vijver beeld

vogeldrinkbak, vogeldrinkschaal      zwembeelden, beeld zwembad

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel