Wat waren heilige dieren?

Wat waren heilige dieren? Dieren hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in de spirituele wereld van de mens, zo hebben ze allemaal verschillende dieren betekenissen. Veel religies – zowel die van nu als die uit de oudheid – hebben dan ook heilige dieren. Tot en met de dag van vandaag valt uit die heilige dieren nog steeds inspiratie te halen. Ze symboliseren namelijk allemaal verschillende dingen, zoals kracht, wijsheid of loyaliteit. Benieuwd naar de bekendste heilige dieren van toen en nu? We hebben ze voor u op een rijtje gezet.


Heilige dieren uit verschillende religies

Niet alleen de grootste wereldreligies van nu – zoals het Jodendom, het Christendom, de Islam en het Hindoeïsme – hebben heilige dieren: ook de oude Grieken, Romeinen of Egyptenaren geloofden in de heiligheid van dieren. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.


De koe

De koe is misschien wel het meest bekende heilige dier ter wereld. Koeien zijn heilig volgens het Hindoeïsme, dus de heilige koe wordt vaak geassocieerd met India. De koe wordt onder andere vereerd om haar melk, maar ook om haar urine. Die zou namelijk helende eigenschappen hebben. Naast de koe zijn volgens het Hindoeïsme ook de aap en de slang heilig.


De kat

De oude Egyptenaren vereerden de kat. Hun God van vruchtbaarheid en vrolijkheid - Bastet genaamd - nam namelijk de vorm van een kat aan. Zo waren er nog wel meer Egyptische goden die vaak in dierenvorm verschenen: zonnegod Re was bijvoorbeeld een Valk en de godin Heket, die heilig was voor zwangere vrouwen, was een kikker.


De olifant

In Thailand is de olifant zo heilig, dat het illegaal is om er een te doden. De olifant staat in het land symbool voor kracht en voor de heilige familie.


De tijger

De Chinese spiritualiteit kent vier heilige dieren: de tijger, de schildpad, de draak en de feniks. Net zoals wij vaak de leeuw als de koning van het dierenrijk zien, is dit voor de Chinezen de tijger. De tijger staat dan ook symbool voor kracht en mannelijkheid en wordt in het hele land vereerd.

Bronzen beelden van heilige dieren

Heilige dieren uit verschillende culturen staan vaak symbool voor iets: kracht, moed of genezing. Daarom is een dierenbeeld een mooi cadeau aan iemand die wel wat kracht of genezing kan gebruiken. U kunt daarvoor uitstekend bij Bronzen Beelden Winkel terecht. Wij hebben een ruim assortiment aan grote en kleine bronzen dierenbeelden voor binnen en buiten. Geef ze aan uw dierbaren of schaf er een voor uzelf aan!

 Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel