Hoe lang duurt een crematie?

De duur van een crematie kan enigszins variëren. Dit hangt onder ander af van de grootte van de kist en het gewicht van de overledene, net als het soort oven dat wordt gebruikt. Bovendien is een crematie niet alleen het verbrandingsproces: de meeste mensen willen bij een crematie ook een herdenkingsceremonie, waarbij wordt stilgestaan bij het leven van de overledene. Uiteindelijk bepaalt u dus zelf hoe lang de crematie helemaal duurt, maar er zijn wel wat standaard tijden om rekening mee te houden. 

 

De duur van het crematieproces

In totaal zal een crematie met afscheidsplechtigheid zo’n drie tot vier uur in beslag nemen. Dan is er tijd om mooie woorden te spreken over de overledene en bijzondere muziek te draaien. Na afloop kiezen veel mensen er ook nog voor om na te praten in de condoleanceruimte. De duur van het ceremoniële gedeelte is echter volledig aan de nabestaanden. Een sobere crematie in gesloten kring kan bijvoorbeeld ook maar dertig minuten duren.

Nadat de plechtigheid voorbij is, wordt de kist naar de ovenruimte gebracht. Ook hier beslissen de nabestaanden zelf weer of ze aanwezig willen zijn. Het daadwerkelijke cremeren van de overledene zal zo’n 50 minuten tot anderhalf uur in beslag nemen. Tegenwoordig verloopt een crematie helemaal automatisch, maar er zal altijd een medewerker van de uitvaartdienst aanwezig zijn om alles in de gaten te houden.

 

Na de crematie

Er zijn verschillende manieren waarop u met de as van een overledene om kunt gaan. Zo kiezen sommige mensen er bijvoorbeeld voor om deze uit te strooien op een bijzondere plek. Ook komt het voor dat de overledene zelf een wens heeft achtergelaten met betrekking tot zijn of haar as. Veel mensen vinden het fijn om de as van een dierbare te verwerken in een mooi beeld of gedenkteken. Dit kan op een begraafplaats, maar u kunt het ook dichterbij huis houden. Zo kunt u bijvoorbeeld een gedenkbeeld in uw achtertuin plaatsen, zodat u dagelijks even stil kan staan bij de overledene.

 

Bronzen asbeelden en gedenktekens

Bij Bronzen Beelden Winkel kunt u terecht voor een breed assortiment aan asbeelden en gedenkstenen. Denk aan grote beelden voor in de achtertuin, maar ook aan mooie bronzen urnen of kleine herdenkingsbeeldjes voor in de woonkamer. Met onze bronzen beelden kunt u uw dierbaren op een mooie manier herdenken. Bovendien zorgen wij er bij het maken van een gedenkteken voor dat u alle zorg uit handen wordt genomen. Het enige wat u hoeft te doen, is een beeld naar keuze selecteren. Onze ervaren medewerkers zorgen er vervolgens voor dat de urn zorgvuldig in een beeld of in een sokkel geplaatst wordt. Zo krijgt uw dierbare een waardige laatste rustplaats.
 

Bekijk ook onze gerelateerde pagina: Wat te doen met as? ,  aflopende grafrechten
 

Bekijk onze categorieën om iemand te gedenken

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

thuis gedenken    tuin gedenksteen    Grafdecoratie om iemand te gedenken op de begraafplaats

ideeën asbestemming    alternatief voor grafsteen    huisdier gedenken

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel