Wat kost de crematie van een kat?

De kat wordt al snel als onderdeel van de familie gezien, en wanneer deze overlijdt kan dit ook een moeilijke tijd zijn voor de eigenaar. Naast het verdriet en het gemis komen er ook enkele praktische zaken kijken bij het afscheid nemen van uw kat. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: Wat kost de crematie van een kat? ,huisdier gedenken,  en gaan we in op de verschillende opties die u heeft om uw de as van uw kat te verwerken en kijken we naar de verschillende typen crematies voor katten.

 

Factoren die de kosten voor een crematie van een kat beïnvloeden

De kosten van het cremeren van uw kat kunnen verschillend zijn en hangen af van diverse factoren. Een van deze factoren is de locatie van het crematorium en welke diensten er worden gekozen. Kiest u bijvoorbeeld voor een ceremonie, dan kunnen de kosten hoger uitvallen. Over het algemeen zijn er twee soorten crematies voor huisdieren: individuele crematie en gemeenschappelijke crematie.

 

Gemeenschappelijk crematie van een kat

Bij gemeenschappelijke crematie worden meerdere huisdieren tegelijk gecremeerd en wordt de as niet teruggegeven aan de eigenaar. Vaak wordt de as verstrooid op een speciaal daarvoor bestemde locatie. Gemeenschappelijke crematie is dan ook vaak goedkoper dan individuele crematie. Dit komt doordat de kosten verdeeld worden over meerdere eigenaars. 

De kosten van gemeenschappelijke crematie van een kat liggen vaak tussen de 50 en 150 euro, afhankelijk van het crematorium en de regio. Goed om te weten is dat er eigenaars zijn, die mogelijk niet comfortabel zijn met het idee dat de as van hun kat wordt gemengd met die van andere huisdieren. 

 

Individuele crematie van een kat

Bij individuele crematie wordt de kat in zijn eentje gecremeerd, wat betekent dat de eigenaar de as van de kat terug kan krijgen. Deze vorm van crematie is meestal duurder dan gemeenschappelijke crematie. Dit komt doordat het een persoonlijker proces is en de eigenaar de as kan bewaren als aandenken aan het beestje.

De kosten van individuele crematie kunnen lopen uiteen, maar liggen meestal ergens tussen de 100 en 300 euro, afhankelijk van de locatie en het crematorium. Sommige crematoria bieden ook extra diensten aan, zoals het bijwonen van de crematie ceremonie of het ontvangen van een urn voor de as van de kat. Dit kan de kosten verder verhogen.

 

Het verwerken van de as van uw kat

Er zijn verschillende mogelijkheden om de as van uw kat te verwerken. Vaak wordt ervoor gekozen om de as in een urn te plaatsen. Op deze manier heeft u uw kat altijd dicht bij u. Daarnaast wordt er ook weleens gekozen voor het uitstrooien van het as op een speciale locatie. Tenslotte wordt er vaak een gedenkplaats ingericht met een bronzen beeld van de kat. Bij Bronzen Beelden Winkel vindt u veel katten beelden die u voor deze gedenkplaats kunt gebruiken. Op deze manier heeft u het gevoel dat uw kat nog een klein beetje in de buurt is, en kunt u het geliefde huisdier op een respectvolle manier herdenken.

 

Bekijk onze categorieën bij cremeren kat

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

   kleine kattenbeeldjes    as kat verwerken in beeld en sokkel    katten beeld op maat laten maken

 urn kat asbeeldjes    gedenksteen kat als herinnering

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel