Sculptuur betekenis uitgelegd | Wat is een sculptuur?

sculptuur betekenis, betekenis sculptuurDe betekenis van een sculptuur laat zich beste definiëren middels de beeldhouwkunst. In de beeldhouwkunst bestaat een belangrijk verschil: het verschil tussen sculpturen en plastieken. Sculpturen zijn beelden die zijn ontstaan uit één geheel. De kunstenaar begint met één groot geheel en haalt vervolgens steeds meer materiaal weg. Dit noemt men met een mooi woord ‘houwen’. De term ‘beeldhouwer’ is dus een verzamelnaam voor elke kunstenaar die ruimtelijk werkt.

Een mooi voorbeeld is de steenbeeldhouwer, die telkens wat meer steen van het grote blok afschaaft. Een sculptuur is zodoende altijd driedimensionaal. Sculpturen werden traditioneel vervaardigd uit harde, stevige materialen zoals natuursteen of hout, maar de laatste tijd maakt men ook sculpturen uit kunststof of beton. Dit alles in tegenstelling tot plastieken, waarbij de kunstenaar met niets begint en steeds meer materiaal toevoegt. Hiervoor kunnen mallen of gietvormen worden gebruikt. Een plastiek wordt vaak gemaakt van klei, of was, materialen die zich relatief eenvoudig laten bewerken.
 

De belangrijkste eigenschap van een sculptuur is dat deze altijd driedemensioneel is
 

Een sculptuur met persoonlijke betekenis

betekenis sculptuur, sculptuur betekensHoewel sculpturen vaak zichtbare objecten, mensen of dieren uitbeelden, kunnen ze ook licht abstract worden gemaakt of abstracte onderdelen bevatten. 

Zo ziet u hier een sculptuur van een persoon omgeven met groene elementen. De betekenis van dit sculptuur is een persoon wie zich de afgelopen periode sterk heeft ontwikkeld. De innerlijke groei wordt in dit sculptuur vergeleken met een zaadje dat uitgroeide tot een sterke boom.

Meer informatie over dit bronzen sculptuur.
 

Sculpturen zijn uniek

De sculpturen van bronzenbeeldenwinkel.nl worden met de hand gemaakt. Dat betekent dat u altijd een uniek beeld krijgt, waar geen gelijke van bestaat. Daarnaast bieden wij ook sculpturen aan in gelimiteerde oplage. Dit maakt onze sculpturen exclusief en zeer aantrekkelijk voor de kunstverzamelaar. U ontvangt van ons bij uw sculptuur een certificaat waarop u het oplagenummer precies kunt zien.
 

Hoe wordt een bronzen sculptuur vervaardigd?

Voor meer informatie hoe een bronzen sculptuur wordt vervaardigd verwijzen wij u door naar de pagina vervaardiging.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel