Welk dier komt het meeste voor in de Bijbel?

Welk dier komt het meeste voor in de Bijbel? In de bijbel komen veel dieren met betekenis voor die ergens symbool voor staan. Zo is een lam bijvoorbeeld de personificatie van Jezus en staat een slang juist voor het kwaad. Eigenlijk heeft elk dier dat in de Bijbel voorkomt wel een spirituele betekenis. Maar welke dieren komen er nu eigenlijk het meest voor in de Bijbel? We hebben het voor u op een rijtje gezet. 


Dieren uit de Bijbel

Verschillende dieren komen op verschillende manieren voor in de Bijbel. Zo worden ze soms ingezet als symbool, maar komen ze vaak ook gewoon langs als onderdeel van het dagelijks leven in de tijd van de Bijbel. De vijf onderstaande dieren komen in ieder geval het meest voor in de Bijbel. 


Het schaap

Het dier dat het meest genoemd wordt in de Bijbel is het schaap. Het woord ‘schaap’ komt namelijk ruim 275 keer voor in de Bijbel. Dat komt vooral omdat de mensheid vaak wordt vergeleken met schapen. God is in dit geval onze herder.


Het paard

Het paard heeft een iets minder symbolische betekenis in de Bijbel: het komt namelijk het vaakst voor als vervoermiddel. Het woord ‘paard’ wordt in de huidige editie van de bijbel 172 keer genoemd. Overigens betekent dat niet dat het paard nergens symbool voor staat: denk maar eens aan het woord paardenkracht. Een paard is een sterk en elegant dier dat ons al eeuwenlang van plek naar plek vervoerd.


De geit

Het gaat in de Bijbel 156 keer over een geit. Dat komt vooral omdat geiten in het Oude Testament – ook wel de Hebreeuwse Bijbel genoemd – vaak als offer aan God werden gegeven.


De leeuw

De leeuw komt zo’n 132 keer voor in de Bijbel. U kunt waarschijnlijk wel het verhaal van Daniel in de Leeuwenkuil. Daarnaast staat de leeuw in de Bijbel vaak symbool voor kracht en moed.


De ezel

Op nummer vijf van de dieren uit de Bijbel staat de ezel. Die stond natuurlijk naast de kribbe toen Jezus geboren werd. Ook gebruikten Jezus en zijn tijdgenoten ezels vaak als vervoermiddel. De ezel staat dan ook symbool voor nederigheid.


Bronzen dierenbeelden

Of u nu een leeuw of een paard zoekt: u kunt bij Bronzen Beelden Winkel terecht voor mooie bronzen dierenbeelden. Al onze beelden worden met de hand afgewerkt door onze ervaren kunstenaars, wat betekent dat elk beeld uniek is. Een dierenbeeld van Bronzen Beelden Winkel is dus een echt origineel kunstwerkje voor uzelf of uw dierbaren.

 Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel