Welke waterornamenten zijn geschikt voor een balkon?

Waterornamenten brengen veel leven en sfeer in een tuin. Onze klanten omschrijven het geluid van kabbelend of stromend water als rustgevend en gezellig. Of het nu een klassieke fontein in de achtertuin is, of een mooi bronzen spuitfiguur aan de rand van een zwembad of vijver: een waterornament brengt leven in de brouwerij. Zou u ook graag een waterornament toevoegen aan uw buitenruimte, maar heeft u een balkon in plaats van een tuin? Dat hoeft geen probleem te zijn. In onze webwinkel vindt u meerdere waterornamenten die zeer geschikt zijn voor plaatsing op balkons of zelfs binnenshuis. Bent u benieuwd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een waterornament voor uw balkon? Leest u dan vooral verder. Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Het waterornament moet een gesloten watercircuit hebben

Om plaatsbaar te zijn op een balkon of in huis, moet een waterornament beschikken over een gesloten watercircuit. Hiermee bedoelen we een waterreservoir dat onderdeel uitmaakt van het waterornament zelf. Bij waterornamenten die in een tuin of vijver kunnen worden geplaatst, wordt het waterreservoir los bijgeleverd. Door middel van een lange pomp kan het reservoir vervolgens aan het ornament worden verbonden. Dit is anders dan bij een balkonornament, waar de watervoorraad verstopt zit aan de onderkant van het ornament zelf. U krijgt bij dit soort ornamenten dus niet te maken met losse onderdelen. Zowel het reservoir als de pomp zit verborgen in het waterornament.

 

Het waterornament moet kunnen worden aangesloten op stroom

Om een waterornament te kunnen gebruiken, zult u het ornament moeten aansluiten op het stroomnetwerk. De pomp van het ornament moet namelijk energie kunnen opwekken, om het water naar boven te kunnen stuwen. Sommige balkons hebben een eigen stopcontact, waarmee het aansluiten zeer gemakkelijk is. Heeft uw balkon geen stopcontact? Dan is het belangrijk om goed te controleren hoe lang de kabel van het waterornament is. Wanneer de kabel niet lang genoeg is om tot bij een stopcontact te komen, kunt u natuurlijk altijd nog gebruik maken van een verlengkabel.

 

Het onderhoud van een waterornament op een balkon

Een waterornament op een balkon vereist eigenlijk hetzelfde onderhoud als een waterornament in de tuin. Reinig het waterornament minimaal twee keer per jaar met lauw water, om het ergste vuil te verwijderen. Om het ornament in de mooiste staat te behouden, kunt u het brons oppoetsen met speciale boenwas. Deze vindt u in de onderhoudsset in onze webwinkel. In de wintermaanden is het slim om het waterornament naar binnen te halen, of het water volledig uit het ornament te verwijderen. Zo voorkomt u de kans op bevriezing, en kunt u weer optimaal genieten van het waterornament in het voorjaar!

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel