Welke dieren staan symbool voor kracht?

Welke dieren staan symbool voor kracht? Uit de natuur valt veel inspiratie te halen. Velen van ons knappen bijvoorbeeld helemaal op van een wandeling in het bos of een middagje in de tuin. De natuur leert ons om tijd voor onszelf te nemen en te ontspannen. Ook de dierenwereld kan ons veel leren. Zo zijn er veel dieren met betekenis die een bepaalde waarde of eigenschap symboliseren. Wat dacht u bijvoorbeeld van kracht? Verschillende dieren uit binnen- en buitenland staan symbool voor kracht, uithoudingsvermogen en moed. Hieronder vindt u een overzicht.


Dieren als symbool voor kracht

Angsten overwinnen en persoonlijke uitdagingen aangaan: wie daarvoor wel wat inspiratie kan gebruiken, kan aan de volgende dieren een voorbeeld nemen.

De leeuw

Misschien wel het meest bekende krachtige dier: de leeuw. De koning van het dierenrijk staat symbool voor kracht, leiderschap en moed. Waar de leeuw vooral voor staat, is innerlijke kracht. De leeuw symboliseert het verbeteren van uw zelfvertrouwen en het overwinnen van uw angsten. Dat steuntje in de rug kunnen we allemaal wel eens gebruiken.


Het paard

We spreken niet voor niets van ‘paardenkracht’: het paard is een enorm sterk dier. Bovendien combineert een paard die kracht met elegantie. Denk maar aan paard dat door de velden galoppeert: het klassieke voorbeeld van een snel, gracieus én krachtig dier.


De beer

De beer wordt al eeuwenlang door vele volkeren gezien als hét symbool van kracht. Niet voor niets is het dan ook een dier dat u niet graag in de wildernis tegenkomt. Toch kan een beer als symbool van kracht u inspireren om uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen.


Meer dieren

Er zijn nog veel meer dieren die symbool staan voor kracht. Denk aan adelaars, olifanten, cobra’s, draken of neushoorns. Bovendien kunt u ook zelf beslissen of een dier voor u kracht symboliseert. Als u zich bijvoorbeeld gesterkt voelt elke keer dat u een vlinder of een roodborstje tegenkomt, is dit uw eigen persoonlijke krachtdier.


Een bronzen dieren beeld dat kracht uitbeeldt

Kan een vriend, familielid, partner of kennis van u wel eens vaker herinnerd worden aan zijn of haar innerlijke kracht? Of heeft u zelf behoefte aan een mooi krachtdier om uw zelfvertrouwen te versterken? Bij Bronzen Beelden Winkel kunt u terecht voor prachtige bronzen dierenbeelden voor binnen en buiten.

Onze ervaren kunstenaars maken beelden van elk dier dat u zich maar kan bedenken, in verschillende formaten. Bovendien wordt elk beeldje met de hand afgewerkt. Een dierenbeeld van Bronzen Beelden Winkel is dus een uniek kunstwerk waar u telkens weer (letterlijk) kracht uit kunt putten.


Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel