Wat is een bronzen beeld waard

Bent u op zoek naar een uniek kunstwerk in uw woning of tuin? Dan is een bronzen beeld misschien wel wat voor u. Bronzen beelden zijn niet alleen verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, maar ook met verschillende prijskaartjes. De prijs van een bronzen beeld kan fluctueren van een paar tientjes tot duizenden euro's. Voordat u een bronzen beeld aankoopt, wilt u natuurlijk weten dat u een redelijke prijs betaalt. Daarom vertellen wij u graag hoe vastgesteld wordt wat een bronzen beeld waard is. Er zijn namelijk veel factoren die invloed kunnen hebben op de waarde van een bronzen beeld. Of u nu een goedkoper beeldje zoekt of een investering wilt doen in een super exclusief kunstwerk: in onze webwinkel vindt u bronzen beelden in diverse prijsklassen.

 

De kwaliteit van het bronzen beeld

Allereerst wordt er bij het bepalen van de prijs natuurlijk rekening gehouden met de kwaliteit van het bronzen beeld. Is het beeld bijvoorbeeld hol of massief aan de binnenkant? Holle beelden zijn goedkoper, omdat ze minder brons bevatten en dus minder zwaar zijn. Ze zijn echter ook minder stevig dan massieve bronzen beelden, waardoor ze sneller breken en vaak een kortere levensduur hebben. Een andere belangrijk vraag die wordt gesteld tijdens het vaststellen van de waarde is: in welke staat bevindt het beeld zich? Hierbij wordt onder andere gekeken naar de leeftijd van het beeld en schades in het brons, zoals barsten, schrammen of afgebroken randjes. Bronzen beelden die in goede conditie zijn, zijn over het algemeen meer waard.

 

De exclusiviteit van het bronzen beeld

Als ze gemaakt zijn door een bekende kunstenaar, zijn bronzen beelden over het algemeen het meest waard. Is het beeld ook nog gesigneerd? Dan zal dit de prijs nog verder doen stijgen. Gesigneerde exemplaren zijn namelijk zeer gewild onder kunstliefhebbers. Bronzen beelden die afkomstig zijn uit een exclusieve oplage, zijn ook vaak meer waard. Een exclusieve oplage betekent namelijk dat er slechts een bepaald aantal exemplaren van het beeld worden verkocht. Bij de aankoop bent u dus verzekerd van een uniek kunstwerk. Over het algemeen geldt de regel: hoe kleiner de oplage, hoe duurder het bronzen beeld. In onze webwinkel vindt u een grote hoeveelheid bronzen beelden met een exclusieve oplage. Wilt u een goedkoper exemplaar? Kiest u dan voor een bronzen beeld dat gemaakt is in een gieterij.

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2023 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel