Welke pomp voor een waterornament?

pomp waterornamentOf u nu een klein bronzen spuitfiguurtje koopt of een grote fontein: ieder waterornament heeft een pomp nodig. Deze pomp wordt gebruikt om het water van de watervoorraad naar het ornament te stuwen. Zonder een pomp zal het water het ornament nooit kunnen bereiken: een goede pomp is dus essentieel voor een mooi tafereel in de tuin. Pompen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, maar niet iedere pomp is geschikt voor ieder waterornament. We leggen u graag uit waar u op moet letten bij de aankoop van een pomp.
 

Wij adviseren om een waterpomp te gebruiken van kwalitatief goede merken zoas Oase, Hazelock of Auga
 

Let op de maximale pompcapaciteit voor het waterornament

Als eerste is het belangrijk om te kijken hoeveel water het ornament nodig heeft. Neem bijvoorbeeld de bronzen spuitfiguren die u in onze webwinkel kunt vinden. Deze waterornamenten beschikken over een klein spuitgat waar continu water uit zal moeten stromen. Aangezien het bij de meeste spuitfiguren slechts een klein gaatje betreft, heeft u bij deze ornamenten vaak voldoende aan een kleine pomp. Wilt u een klassieke fontein in uw tuin plaatsen? Dan zal de pomp veel meer water naar boven moeten stuwen. In dit geval bent u dus een pomp nodig met meer pompcapaciteit.
 

De grootte van de pomp voor een waterornament

Afhankelijk van waar u de pomp wilt plaatsen, is het belangrijk om te letten op de grootte van de pomp. Wilt u de pomp in een vijver plaatsen? Dan moet u allereerst de diepte van de vijver meten. Koop altijd een pomp die minder hoog is dan de diepte van de vijver: zo weet u zeker dat de pomp volledig in het water zal verdwijnen. Wilt u de pomp ingraven onder of rondom het waterornament? Ook dan is het belangrijk om de grootte van de pomp te weten, zodat u de pomp niet té diep ingraaft.
 

Koop een waterpomp van een gerenommeerd merk

Zelfs met deze tips kan het moeilijk zijn om een goede pomp te vinden. Er zijn zoveel waterpompen op de markt, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Oase, Hazelock of Auga zijn gerenommeerde merken. Zo weet u zeker dat de pomp die u aanschaft van hoge kwaliteit is. Nog goed om te weten: koopt u bij ons een waterornament van meer dan €2.000? Dan komen we het waterornament, de pomp en het reservoir kosteloos bij u installeren. Wij leveren de waterpomp en eventueel waterreservoir tegen kostprijs. Hierop hoeven wij niets te verdienen. En de installatie van het geheel is dus gratis.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel