Welke leeftijden zijn bijzonder? | Kroonjaar verjaardag

Ieder jaar is bijzonder en elke verjaardag wordt meestal gevierd. Maar sommige jaren wordt iets uitbundiger gevierd dan andere en verdienen wat meer aandacht. Met blijvend verjaardagscadeau in de vorm van een bronzen beeld, blijft de herinnering aan een van deze bijzondere jaren springlevend. Maar welke leeftijden zijn bijzonder? En waar komen de verjaardag benamingen vandaan? Dat bespreken we op deze pagina.

 

Bijzondere benamingen verjaardagen

Net zoals bij een benamingen van huwelijksjaren zijn er ook verjaardagen die een speciale naam hebben. De bekendste is wel de 50 jarige verjaardag, de jarige wordt dan wel Abraham of Sarah genoemd.  Maar hoe worden andere verjaardagen genoemd?

 

50 Jaar: Abraham of Sarah

De benaming Abraham en Sarah voor uw vijftigste verjaardag komt uit de bijbel, waar Abraham 175 jaar en Sarah 127 jaar oud werd. Omdat zij zoveel levenservaring hadden, hebben wij hun namen aan onze vijftigste verjaardag gekoppeld. We zien Abraham en Sarah pas op onze vijftigste omdat we dan pas oud en wijs genoeg zijn om hen te kunnen zien.

 

60 Jaar: Isaak, Rebekka of Elisabeth

Ook Isaak en Rebekka zijn namen uit de bijbel. Isaak en Rebekka waren een koppel die op latere leeftijd pas kinderen kregen en Isaak werd gezegend met een lang leven. In het kroonjaar van je 60ste verjaardag zie je Isaak en Rebekka (of Elisabeth) als teken van zegen, een lang leven en volheid.

 

70 Jaar: Jacob, Rachel of Anna

Op je 70ste verjaardag heeft u de leeftijd bereikt dat u het grootste deel van uw leven achter u heeft gelaten, u heeft een lange reis achter de rug. Jacob was de stamvader van de twaalf stammen van Israël en Rachel een van zijn vrouwen. Deze benamingen benadrukken de reis die beide hebben afgelegd, met een rijk nageslacht, voorspoed en familie. 

 

80 Jaar: Jozef, Asenath of Deborah

Jozef was de zoon van Jacob en Asenath was zijn vrouw. Jozef was de onderkoning van Egypte en werd uiteindelijk 110 jaar (volgens de bijbel). De benamingen Jozef en Asenath kunnen worden gezien als symbool voor een lang en vruchtbaar leven.

 

90 Jaar: Efraim, Antonius of Ruth

Efraim was weer de zoon van Jozef en Asenath. U kunt uw 90ste verjaardag dus zien als een resultaat van verschillende generaties in de bloedlijn van Abraham en Sarah. Op uw 90ste verjaardag viert u dat u een vol en vruchtbaar leven heeft geleid. 

 

100 Jaar: Methusalem of Judith

Volgens de bijbel werd Methusalem 969 jaar oud. Wanneer u de 100 haalt, bevindt u zich in een select gezelschap. Men zegt ook wel ‘zo oud als Methusalem’, dit slaat dus op de ongelofelijke leeftijd die hij behaalde, en iemand die 100 wordt mag deze benaming met trots dragen.

 

Andere bijzondere kroonjaren verjaardag zijn

Naast deze mooie leeftijden zoals hierboven besproken zijn er nog meerdere mooie kroonjaren, enkel zijn hier geen speciale namen voor

  • 10 jaar verjaardag;  Vanaf nu ben je tiener
  • 18 jaar verjaardag; Voor de wet volwassen, je mag nu ook stemmen. 
  • 21 jaar verjaardag ; In Engeland werdt er vaak een sleutel gegeven, symbool voor de weg naar de vrijheid, en zelfstandigheid.
  • 25 jaar verjaardag: Steeds vaker wordt 25 jaar gevierd met een halve Sarah of Abraham pop, je bent immers op de helft van 50.
  • 30 jaar verjaardag: Drukke leven staat voor de deur, werk / carrière of kinderen
  • 40 jaar verjaardag:  Het leven begint nu echt, veertigers zijn over het algemeen meer ontspannen, relax en weten waar ze naar toe willen in het leven. 
  • 75 jaar verjaardag:  ook wel een platina of diamanten verjaardag genoemd. Een bijzondere leeftijd. 

 

Bekijk onze populaire kroonjaar verjaardagcadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag
 

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel