Carnaval beeldjes zoals Prins Carnaval, De Adjudant en De Nar

beeldjes carnaval, carnaval beeldjes

Carnaval beeldjes speciaal om te schenken voor carnaval, met gepersonaliseerde tekst op het carnaval beeldje, zodat het een perfect cadeau is voor leden van een carnavalsvereniging.

Carnaval is van oudsher een Katholiek feest dat vooral in het zuiden van het land wordt gevierd, maar dat in de loop der tijd een echte traditie is geworden in heel Nederland. De gedachte erachter is dat iedereen verkleed gaat waardoor de verschillen tussen arm en rijk niet meer zichtbaar zijn. Dit verkleedfeest duurt officieel van zondag tot dinsdagavond.

verkiezing prins carnaval, beeldje prins carnavalBronzen Beelden Winkel heeft diverse kleine beeldjes speciaal voor carnaval die leuk zijn om te geven, bijvoorbeeld als Prins Carnaval wordt gekozen op 11 november.

Hiervoor hebben wij het beeldje verkiezing Prins Carnaval in de vorm van een prinsenhoed.
 

Beeldjes van De Raad van Elf

carnaval beeldje, beeldje carnavalBinnen een carnavalsvereniging is De Raad van Elf de commissie die zich bezighoudt met de organisatie en het coördineren van de activiteiten. Elf is een belangrijk getal voor carnaval en wordt ook wel het gekkengetal van narren en dwazen genoemd. Het wordt zo genoemd, omdat het tussen het getal van perfectie staat (de 10) en het heiligengetal (de 12).

De Raad van Elf bestaat uit 11 personen. De samenstelling en rolverdeling verschilt per carnavalsvereniging. Binnen de Raad van Elf zijn de doorgaans de volgende figuren actief die wij ook in een beeldje hebben verwezenlijkt:

De kreet Alaaf van de Adjudant

beeldje alaaf, alaaf beeldjeDeze Adjudant brengt de Alaaf uit. Alaaf is een kreet die wordt gebruikt bij het proosten. Bij het uitspreken van de kreet maak je de beweging dat je met de vingertoppen van je rechterhand naar je linkerslaap gaat.

Daarnaast wordt deze kreet ook vaak geroepen als begroeting: ALAAF! ALAAF! ALAAF!

Uiteraard mag een Alaaf beeldje niet ontbreken in assortiment.

 

Carnavalstraditie De Boerenbruiloft

boerenbruiloft beeldje, beeldje boerenbruidspaarDe boerenbruiloft is een carnavalstraditie waarbij een trouwerij wordt nagespeeld. Het boerenbruidspaar van dat jaar wordt dan in het on-echt verbonden. 

Wij hebben ook een leuk  Boerenbuidspaar beeldje die u kunt schenken voor de boerenbruiloft.
 

Carnaval beeldjes bestellen online

Hieronder vindt u ons aanbod van bronzen carnavals beeldjes. U kunt een carnaval beeldje personaliseren met een tekstplaatje met persoonlijke tekst, bijvoorbeeld met de naam van de carnavalsvereniging erop. Heeft een vragen over een beeldje carnaval bestellen? Neem gerust contact met ons op.
 

Klik op de afbeelding voor meer informatie over het carnavalsbeeldje

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel