Wie hebben de verjaardag bedacht?

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom we eigenlijk verjaardagen vieren en waar die traditie is begonnen? Na het lezen van deze pagina zult u in ieder geval weer genoeg te bespreken hebben bij de volgende verjaardag die u bezoekt. De geschiedenis van de verjaardag gaat namelijk duizenden jaren terug, waarschijnlijk tot in de Romeinse tijd. Bovendien geven we u ook nog eens wat inspiratie voor een blijvend verjaardagscadeau of originele verjaardagscadeautjes voor de jarige job. Lees dus verder om erachter te komen wie de verjaardag heeft bedacht en hoe die vroeger werd gevierd.

 

De geschiedenis van de verjaardag

De geschiedenis van de verjaardag gaat waarschijnlijk al eeuwen terug. Zo vierden de oude Grieken en Egyptenaren al de verjaardagen van hun verschillende goden en startten de Christenen met de viering van Jezus’ verjaardag de kersttraditie. Het vieren van menselijke verjaardagen hebben we dan weer aan de Romeinen te danken. Die begonnen de traditie van samenkomen met vrienden en familie wanneer iemand jarig was.

Vooraanstaande figuren in de maatschappij konden zelfs op een officiële feestdag rekenen, waarop de overheid het volk een dagje vrij gaf. Ook was de 50e verjaardag bij de Romeinen al bijzonder: die werd gevierd met een speciale taart met honing en kaas. Overigens moet er wel een belangrijk detail toegevoegd worden aan deze bespreking van de Romeinse verjaardagstraditie: die gold namelijk alleen voor mannen. Vrouwen gingen hun verjaardag pas vanaf de 12e eeuw vieren.

 

Andere vragen omtrend het onstaan en de geschiedenis van verjaardagen

 

Een origineel verjaardagscadeau

Vandaag de dag viert (bijna) iedereen zijn verjaardag en hebben we alleen nog vrij op de dag dat de koning jarig is. Er komen nog steeds een hoop tradities kijken bij een verjaardag, zoals het uitblazen van kaarsjes, het eten van taart en natuurlijk het zingen van verjaardagsliedjes. Bovendien krijgt de jarige job natuurlijk cadeautjes van vrienden en familie – misschien wel de meest belangrijke traditie van allemaal. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken voor uw volgende verjaardagscadeau voor uw partner, familielid, vriend of collega? Neem dan eens een kijkje in onze bronzen beelden winkel of scrolt u lekker door onze website heen. 

Bij Bronzen Beelden Winkel vindt u namelijk een heel origineel verjaardagscadeau: een bronzen binnen beeld of tuinbeeld. We hebben abstracte kunstwerken, maar ook figuratieve beelden die dieren, mensen of planten uitbeelden. U kunt dus altijd een beeld uitkiezen dat perfect bij de jarige past.

 

Bekijk onze populaire verjaardagscadeau tips categorieën

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel