Spirituele betekenis slang | Waar staat de slang voor in de bijbel? 

spirituele betekenis slangWat is de spirituele betekenis slang? De slang is misschien wel een van de meest bekende dieren met betekenis uit de Bijbel. Hij komt voor in het verhaal van Adam en Eva, en speelt een grote rol in hun verbanning uit het paradijs. Maar hoe zat het ook alweer precies met die slang, en wat symboliseert de slang eigenlijk in de Bijbel? We leggen het u graag uit.


De slang in de Bijbel

De slang komt voor in het Bijbelboek Genesis, dat gaat over de schepping van de wereld en de eerste mensen die er mochten wonen: Adam en Eva. Het paar woonde in het paradijs en mocht alles van hun God, behalve eten van de boom van de kennis van goed en kwaad. Het was een slang die Eva overtuigde toch een vrucht uit deze boom te plukken. Vaak wordt deze vrucht afgebeeld als een appel. Eva gaf vervolgens ook een stukje van de appel aan Adam, en het kwaad was geschied. Omdat Adam en Eva nu kennis van goed en kwaad hadden, mochten ze niet meer in Gods paradijs leven. Ze werden verbannen naar de echte wereld, en in hun nalatenschap werd de mensheid geboren.


Wat de slang symboliseert

De slang is in de Bijbel dus niet bepaald een positief figuur. De slang wordt vooral gezien als symbool voor het kwaad. De slang staat voor zonde, destructie, verleiding en zelf voor de duivel. Hij zou in het verhaal van Adam en Eva namelijk een personificatie zijn van Satan. Tegelijkertijd wordt de slang volgens de Bijbel ook gezien als een slim en sluw dier: misschien wel het slimste dier van al Gods scheppingen.


Een slang als bronzen beeld

Toch zijn er ook genoeg positieve symbolen aan de slang te verbinden. Zo is de slang bijvoorbeeld onlosmakelijk verbonden met de geneeskunde en staat deze symbool voor een gezond leven. Een slang kan namelijk zijn complete huid verliezen: hij wordt als het ware ‘herboren’. Op dezelfde manier worden mensen die na een lang ziektebed genezen, ‘herboren’.

Omdat de slang voor zoveel verschillende dingen staat, kunt u bij Bronzen Beelden Winkel terecht voor verschillende bronzen slangenbeelden. Ideaal als verjaardagscadeau voor iemand die in de zorg werkt, of als afstudeercadeau voor een geneeskundestudent. Onze bronzen beelden worden stuk voor stuk met de hand afgewerkt en zijn dus allemaal uniek. Geef dus een prachtig, origineel beeld van een slang of ander dier cadeau aan een van uw dierbaren!

Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

slang beelden

    Dieren beelden brons  

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel