Welk dier staat symbool voor wijsheid?

Welk dier staat symbool voor wijsheid? Wist u dat elk dier iets anders symboliseert volgens de spiritualiteit? Elk dier heeft zijn eigen betekenis wijsheden waar we iets van kunnen leren.

Zo staat een leeuw voor kracht en een hond voor loyaliteit. Ook zijn er veel dieren die wijsheid symboliseren. Daar kan we als mensen soms wel een voorbeeld aan nemen. Benieuwd welke dieren symbool staan voor wijsheid? We hebben er een paar op een rijtje gezet.


Deze dieren staan symbool voor wijsheid

Verschillende soorten dieren staan voor verschillende vormen van wijsheid. Neem bijvoorbeeld de dieren uit het lijstje hieronder.


De uil

De uil is misschien wel het meest bekende voorbeeld van een symbool voor wijsheid. Dit nachtdier komt in veel fabels, sprookjes en kinderverhalen voor als slimme, wijze vogel. Naast wijsheid staat de uil ook voor helderziendheid en magie.


De wolf

Ook de wolf staat symbool voor wijsheid. Daarnaast is een wolf natuurlijk nooit alleen: wolven leven altijd in roedels. De wolf put zijn wijsheid dan ook uit het samenzijn met zijn gemeenschap. Op dezelfde manier hebben wij als mensen anderen om ons heen nodig om ons volledige potentieel te kunnen benutten.


De mier

De wijsheid van een mier is een eeuwenoude. De mier werkt namelijk elke zomer extra hard om eten te vinden en op te slaan, om zo genoeg over te hebben voor de koude, zware winter. Over deze wijsheid zijn veel parabels geschreven, en wij mensen kunnen er zeker wat van leren. We leren van de mier dat het wijs is om altijd voorbereid te zijn op mindere tijden, maar ook om samen te werken. 


De vos

De vos staat symbool voor een meer geniepige wijsheid. De vos symboliseert namelijk scherpzinnigheid en sluwheid. Dat is niet altijd een goed voorbeeld om te volgen, maar in sommige moeilijke situaties kan het juist van pas komen om te denken als een vos.


Bronzen dieren beelden als symbool voor wijsheid

Of u nu iemand kent die net afgestudeerd is, die begint aan een spannende nieuwe carrière, of op een andere manier zijn of haar wijsheid aan de wereld toont: een van de bronzen beelden uit onze webshop is een geweldig cadeau.

U vindt op onze website beelden van verschillende soorten dieren die wijsheid uitbeelden. Ideaal als afstudeercadeau of voor een andere bijzondere gelegenheid. Zo heeft de ontvanger altijd een herinnering aan zijn of haar eigen, innerlijke wijsheid. 


Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons    

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel