Waarom eten we taart op een verjaardag?

Taart en verjaardagen gaan hand in hand. Men kijkt vreemd op wanneer er tijdens een verjaardagsfeest geen gebak geserveerd wordt. Het enige onderdeel van een verjaardag dat misschien nog belangrijker is dan taart, is het geven van een goed cadeau.

Maar weet u ook waarom we standaard taart eten op een verjaardagsfeestje? Is dat een recente traditie, of bestaat die al langer? Wij zijn eens de geschiedenis van de verjaardagen ingedoken. Daarnaast geven we u ook tips voor het geven van het perfecte, blijvend verjaardagscadeau, nadat u uw stukje taart op hebt natuurlijk. 

 

De geschiedenis van taart op een verjaardag

De geschiedenis van de verjaardag gaat ver terug: waarschijnlijk waren het al de oude Romeinen die voor het eerst hun geboortedag vierden. Taart op een verjaardag is een iets nieuwere traditie, waarschijnlijk uit middeleeuws Duitsland. Ouders geloofden toen namelijk dat kinderen op hun verjaardag extra kwetsbaar waren voor boze geesten en demonen. Daarom werd er een taart gebakken, waarop kaarsjes geplaatst werden – het licht van die kaarsjes hield namelijk het kwade buiten de deur. Een taart kreeg altijd één extra kaarsje dan het kind oud was geworden: dat symboliseerde de hoop dat het kind het komende levensjaar goed door zou komen.

In de negentiende eeuw werd taart op een verjaardag pas echt trendy. Toen begonnen steeds meer rijkelui hun verjaardag te vieren zoals wij dat nu ook nog doen. Taart en gebak waren destijds nog een echte luxe: perfect om te eten op een feestelijke verjaardag, dus. Ook tegenwoordig is taart eigenlijk nog een luxe. Een verjaardagstaart eet u immers niet zomaar doordeweeks. Een heerlijke taart – van chocola, aardbeien of slagroom – maakt een verjaardagsfeest nog altijd net wat extra bijzonder.  Ook benieuwd naar de oorsprong van de naam verjaardag?

 

Bekijk onze populaire categorieën verjaardagscadeaus bij vieren verjaardag

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

originele verjaardagscadeautjes onder 150

Tuinbeeld als blijvend verjaardagscadeau    Dierenbeeld als origineel verjaardagscadeau    zonnewijzer als origineel verjaardagscadeau

kleine beeldjes als grappig verjaardagcadeau    Leuk verjaardagscadeau kopen    familie beeldjes als cadeau verjaardag man

abstracte binnen beelden    sterrenbeeldjes cadeau    bronzen wanddecoratie voor verjaardag

 

Slingers, taart en cadeaus op een verjaardag

Naast een taart horen er nog meer tradities bij het vieren van een verjaardag: zo hangen we slingers op, worden er liedjes gezongen, en ontvangt de jarige natuurlijk cadeaus. Bent u uitgenodigd voor een verjaardagsfeest en bent u nog op zoek naar een origineel verjaardagscadeautje? Zoek dan niet verder. Bij Bronzen Beelden Winkel kunt u namelijk prachtige bronzen beelden aanschaffen waar de jarige nog jarenlang plezier van zal hebben. Of u nu een figuratief of abstract beeld zoekt, voor binnen of voor buiten: u vindt het allemaal in ons assortiment.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel