Hoe maak je tuinbeelden schoon?

Bronzen tuinbeelden kunnen in principe het hele jaar buiten in de tuin blijven staan. Het beeld krijgt daar natuurlijk wel te maken met een scala aan weersinvloeden: zon, regen, wind, misschien sneeuw en vorst. Soms staat het beeld onder een boom of struik en vallen er bladeren op het beeld. Of misschien is het beeld wel een geliefde plek voor vogels, dan zit het snel onder de vogelpoep. Zelfs een kwalitatief goed tuinbeeld van Bronzen Beelden Winkel heeft dus wel wat onderhoud nodig. Maar hoe maak je tuinbeelden schoon?

 

Het schoonmaken van een bronzen tuinbeeld

Het schoonmaken van uw tuinbeeld kan heel simpel met een zachte spons en lauwwarm water. Wrijf voorzichtig het vuil van het beeld met de spons. Gebruik geen harde spons of borstel, want dan kan het materiaal beschadigen. Voor het meeste vuil voldoet warm water en een spons prima en één keer per jaar schoonmaken is voldoende. Wanneer er vogelpoep op het beeld terecht is gekomen, is het zaak dat zo snel mogelijk te verwijderen. Dat kan ook met warm water en een zachte spons.

Na het schoonmaken kan een waslaagje worden aangebracht, zodat het beeld goed beschermd is. Het aanbrengen van de was kan pas wanneer het beeld weer goed droog is. Gebruik microkristallijne was en een zachte doek. Natuurlijke bijenwas is te zuur om te gebruiken en zaken als autowas zijn ook uit den boze. U maakt het zichzelf helemaal gemakkelijk wanneer u de speciale onderhoudsset van Bronzen Beelden Winkel aanschaft. Daar zit alles in wat u nodig heeft om uw bronzen beeld goed schoon te maken.

 

Wat kunt u niet gebruiken om uw tuinbeelden schoon te maken?

Soms is de verleiding groot om materialen of hulpmiddelen te gebruiken om het schoonmaken van uw tuinbeelden sneller te laten verlopen. Maar meestal loopt u dan kans op beschadiging van het beeld. Harde borstels, de hogedrukreiniger, een schuursponsje of agressieve zeepsoorten kunnen onherstelbare schade toebrengen.  Allerlei huismiddeltjes met azijn, citroensap en synthetische schoonmaakmiddelen kunnen schade aan het oppervlak toebrengen. Die kunt u dus beter niet gebruiken.
 

Zie ook onze onderhoud pagina met filmpje en verdere uitleg. 

 

Bekijk onze mooie bronzen tuinbeeld categorieën

Klik op een afbeelding om naar de categorie te gaan

Abstracte tuinbeelden     Figuratieve beelden als tuindecoratie     Tuinbeeld liefde

Rodin beelden brons     Kinderbeelden voor in uw tuin     tuinbeelden vrouw

Tuinbeelden op bankje     Grote tuinbeelden     Tuinbeeld vogel

Tuinbeeld dieren     Waterornamenten     Zonnewijzers
 

vinkje GRATIS verzending binnen Nederland en België
vinkje GRATIS professionele onderhoudsset t.w.v. € 24,95 om de bronskleur te beschermen
vinkje GRATIS plaatsing beeld op sokkel in uw tuin vanaf € 2.000,=
 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel