Wat is een waterornament?

Bent u op zoek naar een leuk bronzen beeld voor in uw achtertuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webwinkel vindt u niet alleen een collectie bronzen beelden die u los of op een sokkel kunt plaatsen, maar ook een uitgebreide collectie waterornamenten. Een waterornament is een bronzen tuinbeeld waarbij water een belangrijke rol speelt.

Denk bijvoorbeeld aan een vrouw met een kruik waar het water uitstroomt, of een kikker die water uitspuwt. Het geluid van stromend water brengt levendigheid en dynamiek in uw tuin. Wilt u graag meer weten over waterornamenten voordat u er eentje koopt? Leest u dan vooral verder. In dit artikel hebben we alle belangrijke informatie voor uw op een rijtje gezet.

 

Bekijk onze bronzen waterornamenten ideeën

Klik op een afbeelding om naar de categorie met ideeën te gaan

fonteinen, fontein      Spuitfiguren, spuitfiguur      Vijver beelden, vijver beeld

vogeldrinkbak, vogeldrinkschaal      zwembeelden, beeld zwembad

 

Waarom een waterornament in uw tuin?

Door de mooie vormen, hebben bronzen waterornamenten een hoge decoratieve waarde. Ze voegen een kunstzinnige en speelse sfeer toe aan uw tuin. Het geluid van stromend water werkt voor veel mensen bovendien zeer rustgevend, waardoor er een rustpunt in de tuin ontstaat. Daarnaast heeft water ook een grote aantrekkingskracht op vogels en vlinders, waardoor er meer natuur in uw tuin te vinden zal zijn.

 

De verschillende soorten waterornamenten

Bent u overtuigd en wilt u graag een waterornament toevoegen aan uw tuin? Dan heeft u meerdere opties. In onze webwinkel zult u zien dat we onderscheid maken tussen fonteinen en spuitfiguren. Wat precies de verschillen zijn tussen deze twee, leest u hieronder.

 

Bronzen fonteinen

Een fontein is een sierobject dat meestal meerdere spuitgaten heeft. Bij een fontein komt het water dus van meerdere kanten, waardoor ze een zeer dynamische sfeer meegeven aan een tuin. Plaats ze vooral niet in een hoekje, maar liever in het midden van een perkje, grasveld of vijver. Door de mooie vormen van een fontein, verdient het sierobject namelijk alle aandacht. Heeft u geen vijver of zwembad? Met een ingegraven waterbak kan een fontein volledig zelfstandig functioneren.

 

Bronzen spuitfiguren

Spuitfiguren hebben meestal één spuitgat, waardoor het ornament in een bepaalde richting zal moeten worden geplaatst. Bronzen spuitfiguren zijn hierdoor perfect om te plaatsen in de hoek van een vijver of zwembad. In onze webwinkel vindt u spuitfiguren in veel verschillende vormen, zoals dieren, vrouwenlichamen en kinderen. Bij de aankoop van een spuitfiguur moet u rekening houden met de stroom van het water. Sommige figuren spuiten het water eerst letterlijk de lucht in, terwijl bij anderen het water rustig over het beeld naar beneden stroomt.

 

Terraswaterornamenten

Wanneer uw woning geen tuin, maar een balkon heeft, kunt u kiezen voor zogenoemde terraswaterornamenten. Deze waterornamenten zijn kleiner van stuk en beschikken over een ingebouwde watervoorraad. Hierdoor kunnen deze ornamenten volledig zelfstandig functioneren. Terraswaterornamenten zijn vaak kleiner van stuk, waardoor ze op zelfs de kleinste balkons kunnen worden geplaatst.

 

Waterornamenten kopen bij BronzenBeeldenWinkel

Of u nu kiest voor een fontein of een bronzen spuitfiguur: wij hebben waterornamenten in alle vormen en maten. Al onze waterornamenten zijn gemaakt van de beste materialen en handmatig afgewerkt door onze kunstenaars. U bent bij ons dus verzekerd van een kwalitatief en uniek kunstwerk. Koopt u een waterornament voor meer dan €2000,-? Dan nemen wij graag de installatie van het ornament voor onze rekening.

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel