Hoe maakt u een waterornament winterklaar?

Steeds meer mensen plaatsen een bronzen waterornament , spuitfiguur of fontein in hun tuin. Niet alleen zijn waterornamenten verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, ook zorgen ze voor een beetje levendigheid in de tuin. Daarnaast werkt het geluid van stromend of kletterend water ook zeer rustgevend. Heeft u ook een waterornament in uw tuin, of bent u van plan om binnenkort een waterornament te kopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u uw ornament winterklaar moet maken. Wij helpen u hier graag bij. In dit artikel hebben we de stappen voor het winterklaar maken van bronzen waterornamenten voor u op een rijtje gezet. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Haal de pomp uit het waterornament

Het wordt sterk afgeraden om uw waterornament te gebruiken tijdens de wintermaanden. Ten eerste is het zonde van het stroomgebruik, aangezien u in de winter weinig buiten zal kunnen genieten van het ornament. Ten tweede zou het weer ook ernstige schade kunnen toebrengen aan het ornament en de bijbehorende attributen. Wanneer de temperaturen tot het vriespunt zakken, zou het water bijvoorbeeld in de pomp kunnen bevriezen. Bevroren water is zwaarder, waardoor de pomp kan gaan scheuren. Het is daarom belangrijk om de pomp volledig uit het waterornament te verwijderen. Bewaar de pomp in uw schuur of garage tot de koude temperaturen voorbij zijn.

 

Maak het bronzen waterornament schoon

Nadat u de pomp uit het waterornament heeft gehaald, kunt u het beeld klaarmaken voor de winter. Dit doet u door het beeld eerst volledig schoon te maken. Voor de schoonmaak van onze bronzen beelden kunt u gewoon een beetje lauw water en een spons gebruiken. Verwijder het vuil door zachte, ronde bewegingen te maken met de spons. Het is niet nodig om veel druk te zetten: door de gladde structuur van het brons zal vuil gemakkelijk kunnen worden weggeveegd.

Om het ornament zo lang mogelijk mooi te houden, raden wij u aan om het beeld vervolgens in te smeren met boenwas. Deze boenwas is los bij ons verkrijgbaar, maar u kunt ook een volledige onderhoudsset kopen. Deze set bestaat uit een boenwas, een schoonmaakspons en een poetsdoek. Breng een klein beetje boenwas aan op het ornament en gebruik de zachte poetsdoek om de was in te wrijven. Poets vooral niet te hard: kijk eerst wat het effect is op het brons. U zult zien dat de boenwas ervoor zorgt dat het ornament zijn oude glans weer terugkrijgt, en helemaal klaar is voor het voorjaar!

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel