Hoe brons poetsen?

hoe brons poetsenHoe brons poetsen zodat het mooi blijft? Wanneer u een prachtig bronzen beeld in de tuin hebt staan, dan wilt u daar jarenlang veel plezier aan kunnen beleven. Nu zijn al onze beelden van de beste kwaliteit, maar dat betekent ook dat een tuinbeeld de nodige zorg verdient.

Onderhoud zorgt ervoor dat het beeld niet alleen prachtig blijft, maar ook beschermd wordt tegen diverse weersinvloeden. Waarom onderhoud precies nodig is en hoe u dit uit dient te voeren, dat leggen we u graag uit. Bekijk ook onderstaande video met uitleg over het gebruik van onze onderhoudsset.
 

Waarom onderhoud van het tuinbeeld nodig is

Brons heeft als kenmerk dat het onder invloed van weer groen uit kan slaan. Veel mensen vinden dit juist mooi aan dit materiaal. Dit groene laagje is een oxidatielaagje, wat geen schade veroorzaakt aan het beeld. U kunt het laagje dus gerust laten zitten, mits u deze kleur wilt behouden.

Deze groene oxidatie vindt plaats door contact met lucht en vocht. Het groen uitslaan kan pas jaren na de aanschaf het geval zijn. Een deel van onze collectie bestaat uit beelden die zijn gepatineerd. Dit betekent dat ze bewust een groene laag hebben gekregen die normaal gesproken wordt gevormd door natuurlijke omstandigheden. Regelmatig onderhoud voorkomt deze groene oxidatie.
 


 

Een bronzen beeld krijgt te maken met een diversiteit aan weersomstandigheden. Regen, harde wind, sneeuw, vorst of UV stralen, beelden worden aan alles blootgesteld. Daarom is het van belang dat het beeld voorzien is van een waslaagje en regelmatig een nieuwe waslaag krijgt. Deze waslaag kunt u aanbrengen met onze speciale onderhoudsset. Zo wordt het goed beschermd tegen weersinvloeden. Om het tuinbeeld zijn prachtige uitstraling te laten behouden, is het ook aan te raden regelmatig het vuil te verwijderen, wat ook mogelijk is met onze onderhoudsset.
 

Hoe brons poetsen als standaard onderhoud van het tuinbeeld

Circa 1 keer per jaar het beeld schoonmaken, dat is ruim voldoende, met uitzondering van vogelpoep (zie hieronder). Hiervoor hebt u allereerst een sponsje nodig en lauw water. Maak de spons vochtig en en wrijf vervolgens zachtjes over de plaatsen die u schoon wilt maken. Het is belangrijk om niet te hard te poetsen, om zo schade aan het platina te voorkomen.

Na het schoonmaken kunt u was aanbrengen. Wacht hier wel mee tot het beeld écht droog is. Het aanbrengen van de was kan dus het beste op een moment dat het niet regent. Maak het beeld na het onderhoud zelf droog met een doekje of wacht even tot de volgende dag met het vervolgproces. Met was wordt er een beschermingslaagje over het beeld aangebracht, wat onder andere verkleuring grotendeels tegen kan gaan.
 

brons poetsen


Hoe u het brons poetsen? Het aanbrengen van de was kunt u het beste doen met het meegeleverde doekje. Was is gemakkelijk uit te wrijven en hier hebt u dan ook niet veel van nodig. Een dun laagje biedt al voldoende bescherming.
 

Het verwijderen van vogelpoep

Het kan noodzakelijk zijn om het tuinbeeld vaker schoon te maken, bijvoorbeeld wanneer er vogelpoep op zit. Vogels maken vaak dankbaar gebruik van het beeld waarop ze even uitrusten. Helaas doet vogelpoep het beeld ook geen goed. We raden aan om het zo snel mogelijk te verwijderen met wat lauw water en onze zachte sponsje.

Wat ook goed werkt is de vogelpoep verwijderen met uw nagel. Uw nagels zijn zacht en kunnen het brons niet beschadigen. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over hoe brons poetsen in zijn werk gaat.
 

Bestel onze onderhoudsset online

U kunt de onderhoudsset online bestellen, deze wordt gratis aan u verzonden. Bestelt u een tuinbeeld bij ons, dan ontvangt u deze onderhoudsset gratis.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel