Hoeveel stroom verbruikt een waterornament?

Steeds meer mensen plaatsen een waterornament in hun tuin. Deze toename in populariteit is onder andere te danken aan het feit dat waterornamenten verkrijgbaar zijn in veel soorten en maten. Zo vindt u in onze webwinkel zowel sierlijke fonteinen als meer robuuste, bronzen spuitfiguren. Bent u ook op zoek naar een waterornament, maar wilt u graag eerst wat meer weten over het stroomverbruik? Dat begrijpen we maar al te goed. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. In dit artikel vindt u alles wat u wilt weten over het stroomverbruik van onze bronzen waterornamenten. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Hoe verbruikt een waterornament stroom?

Alleen de aankoop van een waterornament is niet voldoende. Om een waterornament te laten werken, zult u namelijk ook een bijpassende pomp en waterreservoir moeten aanschaffen. Het reservoir bewaart de watervoorraad van het ornament, terwijl de pomp het water van de reservoir naar het ornament stuwt. Om het water van het reservoir naar het ornament te verplaatsen, zal de pomp eerst moeten worden aangesloten op het stroomnetwerk van uw woning. In de meeste gevallen gebruikt u hiervoor de kabel die bij de pomp geleverd wordt, maar in sommige gevallen is er een verlengsnoer nodig. Heeft u een waterornament gekocht met meerdere pompen? Dan zijn er ook meerdere stopcontacten nodig.

 

Hoeveel stroom verbruikt een waterornament?

De hoeveelheid stroom die uw waterornament verbruikt is afhankelijk van meerdere factoren. Gebruikt het ornament bijvoorbeeld één, of juist meerdere pompen, en hoe vaak wordt het waterornament gebruikt? Wanneer u het ornament de volledige dag aan heeft staan, zal het uiteraard meer stroom verbruiken dan wanneer u alleen gebruikt tijdens warme zomerdagen. Over het algemeen valt het stroomverbruik van een bronzen waterornament enorm mee. Bij een ornament met 1 pomp, zal het verbruik ongeveer tussen de 3 en 7  Watt per uur zijn.

 

Zo kunt u het stroomverbruik van een waterornament beperken

Met een verbruik van 3 tot 7 Watt per uur, mogen we wel stellen dat een waterornament relatief weinig stroom verbruikt. Wilt u het verbruik toch nog meer beperken, dan geven we u graag enkele goede tips:

 

  • Zet het waterornament uit wanneer u niet thuis bent, gaat slapen of niet in de tuin vertoeft 

  • Haal in de wintermaanden de pomp uit het ornament. (Zo houdt u niet alleen het stroomverbruik laag, maar beschermt u ook de pomp tegen koude temperaturen.) 

  • Kies voor een kleiner waterornament. Kleine ornamenten zullen veelal minder energie verbruiken, doordat de pomp minder hard moet stuwen. 

 

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel