Welk dier symboliseert een lang leven?

Welk dier symboliseert een lang leven? Wanneer iemand jarig is, wilt u hem of haar het liefste een lang, gezond leven toewensen. Dat kunt u natuurlijk doen in uw eigen woorden, maar u kunt daar ook een symbool voor kiezen. Zo zijn er in de spiritualiteit bijvoorbeeld verschillende soorten dieren te vinden die een lang leven symboliseren.

Deze dieren zijn dus perfect om te verwerken in uw verjaardagscadeau, -kaart of -speech. Voor welk dier met betekenis u moet kiezen? Dat leest u hieronder. Er zijn namelijk meerdere dieren die symbool staan voor een lang en voorspoedig leven.


Dieren die staan voor een lang leven

Elk dier staat weer op zijn eigen manier symbool voor een lang leven. Neem bijvoorbeeld de dieren op het lijstje hieronder.


De schildpad

Het is welbekend dat schildpadden erg oud kunnen worden. De oudste schildpad ter wereld stierf bijvoorbeeld in 2005 op 255-jarige leeftijd! Er is dan ook geen ander dier dat beter symbool staat voor een lang leven dan de schildpad.


De vleermuis

Als u het aan iemand uit China zou vragen, zou deze persoon u waarschijnlijk vertellen dat een vleermuis staat voor een gelukkig, lang leven. Het woord voor vleermuis in het Chinees klinkt namelijk bijna hetzelfde als het woord voor ‘blijheid’. Hierdoor is de vleermuis door de jaren heen een symbool voor een lang leven geworden.


Het hert

Het hert is een symbool voor een lang leven volgens de Feng Shui. Het hert zou volgens de legendes namelijk beschikken over de heilige paddenstoel van onsterfelijkheid. De God van het lange leven wordt daarom volgens deze geloofsvorm vaak uitgebeeld als hert.


De slang

De slang staat niet zozeer voor een lang leven, maar wel voor gezondheid en genezing. Dat komt omdat een slang volledig kan vervellen. Hij wordt daarna als het ware ‘herboren’, net zoals een genezen patiënt. Bovendien is gezond zijn en blijven natuurlijk een van de belangrijkste factoren voor een lang, gelukkig leven.


Een bronzen beeld als symbool voor een lang leven

Bij Bronzen Beelden Winkel hebben we het perfecte, persoonlijke verjaardagscadeau voor uw dierbaren, vrienden, collega’s en kennissen. Geef iemand voor zijn verjaardag eens een beeld cadeau van een dier dat symbool staat voor een lang leven! Een origineel cadeau waar de ontvanger nog lang plezier van heeft.

U kunt bij Bronzen Beelden Winkel terecht voor verschillende soorten beelden van dieren die een lang leven symboliseren. U vindt in onze webshop grote en kleine beelden voor binnen en buiten: er zit dus altijd wel het perfecte cadeau voor u of uw dierbaren tussen. 


Klik op het plaatje om naar de categorie te gaan: 

    Dieren beelden brons    

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel