Felicitatie huwelijk: zo doet u een gepaste felicitatie bruidspaar

felicitatie huwelijk, felicitatie bruidspaarEen bruidspaar felicitatie overbrengen vergt enige tact. Iemand feliciteren met zijn of haar huwelijk wordt altijd erg gewaardeerd, of het nu een buur, collega, familielid of goede vriend is. Het valt alleen niet altijd mee om de juiste woorden te vinden. Om te weten te komen wat u precies kunt zeggen, is het goed om te weten dat er verschillende soorten huwelijkscadeau en huwelijk felicitatie mogelijkheden zijn.

Het kan gaan om gesproken woorden of woorden op papier, voor partners waarvan u een huwelijksaankondiging heeft ontvangen, een uitnodiging heeft gehad om de bruiloft bij te wonen of een felicitatie voor het pasgetrouwde stel (en de beide ouders) op het huwelijksfeest zelf. Hoe maakt u een goede indruk?
 

Felicitatie bruidspaar na ontvangen uitnodiging voor grote dag

Uitgenodigd op een bruiloft door middel van een (pre)trouwkaart en wordt er van u gevraagd om vooraf even te laten weten of u komt? Geef dan niet alleen door of u kunt komen en met hoeveel personen, maar maak gelijk van de mogelijkheid gebruik om het bruidspaar in spé te feliciteren. Stuur een kaartje met bijvoorbeeld daarop: “Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Geniet alvast van de voorbereidingen. We zien elkaar op het feest!”.
 

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk wanneer u niet kunt

En kunt u helaas niet op de grote dag zelf komen? Het sturen van een bloemetje is dan wel zo attent. Koppel daaraan een kaartje met daarop woorden als: “We vinden het ontzettend jammer, maar kunnen helaas niet aanwezig zijn op de bruiloft. We wensen jullie alvast een prachtig dag toe. Via deze weg alle liefde en geluk gewenst.” Op deze wijze brengt u een gepaste felicitatie bruidspaar uit.
 

Op huwelijksfeest, gesproken woord

U zult het vast al eens mee hebben gemaakt: u staat in de rij om het pasgetrouwde stel en de ouder(s) te feliciteren, terwijl u plots bedenkt wat u eigenlijk ook alweer hoort te zeggen. Als het luisteren naar uw voorganger in de rij niet het gewenste resultaat heeft, dan kunt u allereerst beginnen met “gefeliciteerd met jullie huwelijk”, om vervolgens richting zowel beide partners te vertellen wat een mooie dag het is en: “wat een mooi plaatje zijn jullie samen.”  Wens ze een leven vol liefde samen en veel geluk.

Vergeet u tussendoor niet even speciaal te richten tot de bruid om te benoemen hoe prachtig deze jurk haar staat. Houd deze conversatie kort maar krachtig. Richting de ouders kunt u het nog korter houden: “gefeliciteerd met het huwelijk van uw zoon / dochter”.
 

Wat vermelden op kaartje bij feliciatie huwelijk cadeau

Wilt u toch graag een uitgebreidere wens / boodschap met het stel delen? Dan kan dat natuurlijk altijd in de vorm van een kaartje, die u geeft samen met het huwelijkscadeau. Zo kunt u er even over nadenken wat u precies wilt zeggen en weet u ook zeker dat u niets vergeet.
 

Voorbeelden zijn:

Wat een mooie dag vandaag. Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Laten het mooie jaren worden, die net zo gelukkig zullen worden als deze feestelijke dag.

Twee mensen die mij dierbaar zijn, hebben vandaag ja gezegd tegen elkaar. Wat een feest om daarbij te mogen zijn! Het is een prachtige dag en ik wens jullie een even prachtig vervolg van jullie getrouwde leven toe.

Wilt u liever een trouwgedicht vermelden op het kaartje als huwelijks felicitatie? Bekijk dan hoe u een gepast trouwgedicht kunt maken voor het bruidspaar.
 

Bekijk onze categorieën huwelijkscadeau's, perfect als huwelijk felicitatie

Klik op een afbeelding om naar de  categorie te gaan

Kleine huwelijksgeschenken    Groot huwelijkscadeau    huwelijk cadeau voor in de tuin

huwelijkscadeau homostel, huwelijkscadeau lesbisch paar    Familie beeldjes als zoveel jaar getrouwd cadeau    Zonnewijzer als huwelijkskado
 

Wanneer u geld wilt geven in een enveloppe aan het bruidspaar

Wilt u geld geven in een enveloppe in plaats van een huwelijkscadeau? Lees dan hier hoeveel geld geven bij bruiloft gepast is.

Bronzen beelden kopen met o.a. iDeal, Credit Card, AfterPay of PayPal
Vragen over bronzen beelden? Bel ons gerust
Bezoek ons op afspraak

Uw bestelling

Nog geen bronzen beelden toegevoegd
Bronzen Beelden Winkel Garanties
© 2014 - 2024 Bronzen Beelden Winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel